Caraş-Severin: 14% dintre elevi au renunţat la Evaluarea Naţională în favoarea şcolilor profesionale

Aproximativ 10% din cei 161.500 de elevi care au început în toamnã clasa a VIII-a, NU participã la Evaluarea Naţionalã, care a debutat luni, cu proba la Limba şi literatura românã.

Secretarul de stat Florian Lixandru, a explicat cã este vorba de cei declaraţi repetenţi sau care nu au dorit să susţină testările.

În Caraş-Severin, aproximativ 14% dintre cei 1.979 de elevi care au început în toamnã clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Naţionalã.

„Numărul elevilor care se înscriu la Evaluare Națională ține direct de opțiunea copiilor. Sunt copii care doresc din capul locului să meargă spre școală profesională, care nu obligă înscrierea și susținerea evaluării naționale. Nu am avut înregistrate la Inspectoratul Școlar situații în care să fi avut elevi cu situația școlară neîncheiată sau situații de genul ăsta, a ținut de voința lor.

La proba de astăzi, am avut 67 de absenți și 1635 de elevi care au susținut proba.” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.

Examenul va continua miercuri cu proba la matematicã, iar elevii care aparţin minoritãţilor naţionale vor da joi proba la limba maternã.

Anul acesta, pentru admiterea în liceu, conteazã doar media de la Evaluarea Naþionalã.

Primele rezultate vor fi publicate pe 28 iunie, iar cele finale, dupã rezolvarea contestaţiilor, pe 4 iulie.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine să înțelegem limba română înainte de a scrie sau vorbi în această limbă, mai ales pentru și în un public!
    Așadar:
    În detrimentul (cuiva sau a ceva) = în dauna, în paguba (cuiva sau a ceva). – Din fr. détriment, lat. detrimentum.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles