Caransebeș: Scurgeri de oxigen într-un salon dedicat pacienților bolnavi de Covid-19

Verificarile pompierilor din cursul saptamanii trecute, în urma cărora la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș au fost scoase la iveală unele nereguli, mai ales la instalația electrică, s-au dovedit inutile, având în vedere incidentul petrecut în cursul zilei de vienri, 29 octombrie.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC”  al județului Caras-Severin a fost alertat prin apel la 112 (SNUAU) ca au avut loc scurgeri de oxigen intr-un salon dedicat pacienților bolnavi de Covid-19, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare masuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului cu pricina. In salon se aflau doi pacienți. Aceștia au fost mutati, in siguranță, in mod preventiv, in alte spatii. Măsurătorilor efectuate de către echipajele de pompieri prezente la fata locului au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maxima admisa.

Din cadrul Detasamentului de Pompieri Caransebes au fost alocate doua autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanta.

Ce au descoperit pompierii în urma verificărilor făcute în cursul acestei luni la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş

„Clădirea nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au fost începute demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Instalația de hidranți de incendiu interiori este nefuncțională: hidranții sunt neechipați, nu sunt verificați periodic, iar apa nu are presiune suficientă. Exploatarea instalațiilor electrice se face cu improvizații (cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolați în doze de legătură fără capac). De asemenea, accesul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime, la una dintre fațade, nu este posibil din cauza unor copaci și a unor materiale de construcții depozitate. Unitatea medicală a fost sancţionată cu patru avertismente și o amendă în cuantum de 500 de lei”.

De același autor

Related Articles