Campania pentru prevenţia cancerului de col uterin desfăşurată de Radio România Reşiţa, un real succes!

Campania de informare pentru prevenţia cancerului de col uterin desfăşurată de Radio România Reşiţa a fost un real succes!

De exemplu medicul ginecolog Iosif Bădescu a observat o creştere a numărului femeilor interesate să-şi facă testul papanicolau în cadrul cabinetului pe care-l deţine. Din 20 de persoane, 10 au venit pentru testul papanicolau.

Cancerul de col uterin poate fi depistat gratuit şi în afara programului naţional de prevenţie. O confirmă medicii ginecologi care îndeamnă femeile care nu au o situaţie financiară bună să vină în fiecare zi de joi în Policlinica din municipiul Reşiţa pentru a beneficia de investigaţii gratuite. Vă reamintim că peste 1.900 de femei din România mor, în fiecare an, din cauza cancerului de col uterin, mai multe decât în oricare altă ţară din cadrul Uniunii Europene.

În cadrul campaniei pentru prevenirea cancerului de col uterin, medicii ginecologi din Caraş-Severin trag un semnal de alarmă! Foarte puţine femei se prezintă la doctor pentru a beneficia gratuit de testul papanicolau. Cea mai mare problemă este întâlnită în mediul rural o confirmă şi medicul ginecolog Iosif Bădescu care s-a alăturat campaniei desfăşurată de Radio Reşiţa şi care este dispus să meargă să investigheze femeile din mai multe localităţi din judeţ, care nu au posibilitatea de a se deplasa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Campania Radio România Reşita nu se opreşte aici! Cu sprijinul medicilor de familie, ginecologi, oncologi si cu specialiştii Directiei de Sănătate Publică vom încerca să identificăm în urmatoarea perioadă femeile din mediul rural eligibile pentru programul naţional de preventie astfel încât să beneficieze gratuit de testul papanicolau. Vă reamintim că în Caraş-Severin doar anul trecut au fost înregistrate 62 de cazuri noi de cancer de col uterin, pe lângă cele 1.236 de cazuri avute în evidenţă. Din păcate cel puţin 20 de femei au pierdut lupta cu viaţa!

Sănătatea ta contează, nu mai amâna vizita le medicul ginecolog!

Daiana Rosca

De același autor

Related Articles