Bacul de toamnă: alţi doi elevi cărăşeni au fost eliminaţi din examen

Astăzi, 18 august 2023, s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat.

Au fost organizate 3 centre de examen:

  • Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș
  • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița
  • Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița

Au fost prezenți 250 de candidați din totalul de 330 înscriși la această probă, 80 nu s-au prezentat la examen, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați doi candidați de la centrul de examen din Caransebeș (1 de la Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș și 1 de la Liceul „Hercules” din Băile Herculane).

Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele 2 sesiuni.

Subiectul și baremul de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro

Ultima probă:

  • 21 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 25 august 2023 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26-28 august), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Cele mai citite

Related Articles