[AUDIO] Sanitas Caraş-Severin: “Până nu demult ni se spunea că suntem eroi şi acum vor să ne dea afară”

Și Sanitas Caraș-Severin susțin vaccinarea impotriva COVID-19 însă nu agrează punerea în aplicare a unui act normativ care împovărează financiar angajatii din sistem. Testarea cadrelor medicale nevaccinate trebuie susținuta de Ministerul Sănătății prin DSP, susține liderul Sanitas Caraș-Severin, George Tiutiu:

Noi Sanitas Caraş-Severin avem aceeaşi opinie ca Sanitas România, noi suntem PRO vaccinare şi îndemnăm pe toată lumea să se vaccineze dar cei care nu se vaccinează trebuie să se testeze periodic şi pentru asta suntem PRO, să fim testaţi la 3 zile sau la o săptămână dar singurul lucru care ne deranjează este acela că vor să ne oblige să ne plătim noi testele. Nu ne dorim ca salariaţii din sănătate să plătească aceste teste ci să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii, de DSP. Este o lege foarte dură pentru că dacă omul nu vine cu testul adică dacă nu-l plăteşte i se poate desface contractul de muncă după 30 de zile, până nu demult ni se spunea că suntem eroi şi acum vor să ne dea afară“, ne-a declarat George Tiutiu.

Dacă această lege va intra în vigoare managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa, Alina Stancovici susţine că se va consulta cu reprezentanţii comitetului direcor pentru a găsi cele mai bune solutii.

În cadrul comitetului director o să luăm decizia potrivită, în cazul în care acest proiect de lege va rămâne în linie dreaptă. Sigur este un subiect delicat, o temă care necesită atenţie asupra ei şi sunt convinsă că împreună cu toţi colegii mei, vom decide ceea ce este mai bine, care este setul de măsuri pe care îl vom aplica la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, ne-a declarat managerul Alina Stancovici.

Sanitas anunţă că în perioada următoare va foliosi toate pârghiile legale pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege!Guvernul României trebuie să rezolve problema creşterii ratei de vaccinare prin metode stimulative şi nicidecum prin condiţionări ori constrângeri, sustin reprezentantii Sanitas.

Conform proiectului de lege, personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.

În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea. După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea.

De același autor

Related Articles