[AUDIO] Reșița a intrat în carantina de noapte în weekend

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus continuă să crească în municipiul Reşiţa. Dacă acum incidenţa a depăşit pragul de peste 7 cazuri la mia de locuitori, până luni incidenţa poate ajunge la 7,50 atrage atenţia prefectul judeţului Caraş-Severin. Când va depăşi şi acest prag în Reşiţa se va impune carantina de noapte şi în zilele lucrătoare ale săptămânii.

Următoarea măsură se stabilește atunci când se depășește pragul de 7,50 la mia de locuitori, din păcate acest lucru nu este îmbucurător pentru că această măsură este ultima și privește faptul că măsura pentru carantinarea persoanelor care nu sunt vaccinate nu se aplică doar pe weekend ci și în timpul săptămânii. Creșterea de 0,20 de procente ne arată că undeva pe luni dacă se păstrează această creștere vom ajunge din păcate la Reșița să depășim pragul de 7,50 cazuri la Reșița”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

În Reşiţa care are o incidență de 7,14 de astazi și până duminică circulația între orele 20.00 – 5.00 se face doar cu declaratie pe proprie raspundere.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 – 5.00, cu următoarele excepții:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente

– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Sunt exceptaţi de la această masura cei care au schema completă de vaccinare dar şi cei care au trecut prin boală şi pot face această dovadă.

De același autor

Related Articles