[AUDIO] Zona montană a judeţului Caraş-Severin, săracă în proiecte de investiţii

Doar 5 proiecte de investiţii dedicate programelor de susţinere a fermierilor din zona montană a judeţului Caraş-Severin au fost admise în urma evaluării acestora, a declarat pentru Radio Reşiţa expertul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, Georgel Loga:

În județul Caraș-Severin au fost depuse în sesiunea din noiembrie-decembrie 2022, 9 proiecte din care: 3 pentru înființarea centrelor de colectare a fructelor de pădure, a ciupercilor și/ sau a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și/ sau de cultură în zona montană, 5 proiecte pentru înființarea centrelor de colectare a laptelui și un proiect de înființare a stânelor montane. Zonele din care s-au depus aceste proiecte au fost Caransebes, Buchin și Sasca Montană. Din păcate, din cele 9 proiecte depuse, 4 au fost declarate neeligibile din diferite motive cum ar fi documentația. Proiectele care au fost respinse, în momentul în care se va deschide o nouă sesiune pentru programele de investiții în zona montană vor putea fi redepuse, bineînțeles cu altă documentație, dar doar atunci când va fi posibil.

Georgel Loga a mai subliniat că, între 3 ianuarie şi 29 noiembrie 2023 este deschisă perioada de implementare şi monitorizare a proiectelor eligibile.  

De același autor

Related Articles