[AUDIO] Părinţii infectaţi cu SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor

Părinţii infectaţi cu SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor. Decizia a fost luată de Ministerul Sãnãtãţii, astfel că unităţile sanitare cu paturi, care au în structură compartimente pediatrice pot asigura asistenţă medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19. Managerul Spitalului Judeţean din Timişoara Raul Pătraşcu a prevăzut acest lucru şi astfel unitatea din Timişoara este prima din ţară care va avea 16 locuri pentru copii şi 6 pentru adulţi cu posibilitatea de extindre.

Unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.

De același autor

Related Articles