[AUDIO] O nouă tranșă de vaccinuri anti COVID în Caraș-Severin. La sala de sport a Liceului de Arte din Reșița funcționează 2 centre de imunizare

De astăzi, 1 octombrie centrul de vaccinare Mihai Peia a fost relocat şi funcţionează în cadrul sălii de sport a Liceului de Artă din Reșița pentru că locaţia în care şi-a desfăşurat activitatea până în prezent intră în reabilitare. Astfel persoanele, care doresc să se vaccineze cu doza 1, 2 sau 3 se pot prezenta la Sala de sport a Liceului de Arte Sabin Păuţa unde funcţionează două Centre de imunizare. Acestea au primit 2.520 doze de vaccin Pfizer şi 500 doze de vaccin Johnson, iar cetăţenii se pot prezenta pentru a se vaccina atât pe bază de programare pe platformă, cât şi direct cu buletinul.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a solicitat și a primit în cursul zilei de azi, 7.729 doze de vaccin anti Covid-19, destinate atât celei de-a treia doze de vaccinare cu ser ce conține ARN mesager cât și celorlalte etape de vaccinare. Dintre acestea, 6.234 sunt vaccinuri de la Pfizer, 1.295 de la Johnson & Johnson (Janssen) și 200 de la Moderna, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Anterior, la DSP ajunseseră 3.038 de doze de vaccin anti Covid-19, ce sunt acum utilizate și ele în procesul de vaccinare de la nivelul celor 16 centre active în județ, plus cei 13 medici de familie care vaccinează.

Centrele de vaccinare funcționează potrivit unui orar de 12 ore pe zi iar cetățenii se pot programa pe platforma online dedicată dar se pot și prezenta direct la centrele de vaccinare, unde, în limita stocului de vaccin și a capacităților centrului respectiv, există posibilitatea să se vaccineze direct.

De precizat că medicii de familie vaccinatori fac acest serviciu și persoanelor din afara listelor lor de pacienți!

De același autor

Related Articles