[AUDIO] Mobilizare de forţe în centrul Timişoarei

204

Un colet suspect a fost abandonat în apropierea Palatulului Dicasterial, clădire care adăposteşte sediul Judecătoriei, Tribunalului Timiș și al Curții de Apel Timișoara. În zonă au fost dizlocate numeroase forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi pirotehniştii de la SRI. Acesta este scenariul unui exerciţiu tactic cu tema: „Modul de acţiune în cazul descoperirii unui colet abandonat”.

Operaţiunea de asanare a coletului se va declanşa la ora 13.00 şi la ea participă specialişti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Timiş, Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, I.S.U. „Banat” şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

palatul dicasterial

„Exerciţiul se desfăşoară în baza unei planificări anterioare, având drept scop pregătirea efectivelor specializate pentru intervenţii în cazuri reale”, spune purtătorul de cuvânt al IJJ Timiş, plutonierul major Cristian Marc.

Traficul rutier nu va fi afectat în zonă, iar timişorenii trebuie să ştie că nu este o situaţie reală, ci doar un exerciţiu tactic de cooperare între structurile care trebuie să intervină în astfel de situaţii, a mai spus Cristian Marc, în emisiunea Oameni MAI aproape de tine”.

(Sebastian Dragomir)

Foto: IIJ Timiş