[AUDIO] Masca este obligatorie pe stradă în 6 localități din Caraș-Severin. Reșița a depășit astăzi, pragul de incidență de 7 cazuri la mia de locuitori

Ordinul care prevede purtarea măştii de protecţie peste tot şi în spaţiile publice deschise a fost publicat în monitorul oficial. Această regulă se aplică pentru localităţile care au incidenţa peste 6 la mia de locuitori. Astfel, masca devine obligatorie, pe stradă și în Caraş-Severin, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, în sfârșit dar privește numai localitățile unde incidența este mai mare de 6 la mia de locuitori. Vorbim în Caraș-Severin de 6 localități: Gârnic, Reșița, Grădinari, Sacu, Ticvaniu Mare și Marga. În aceste localități Guvernul a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise, fără excepții decât în ceea ce privește persoanele care sunt în exercitarea unei activități sportive”, ne-a declarat prefectul.

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, pentru situaţii de zurgenţă, însă nu va fi cazul în Caraș-Severin de alte excepții susține prefectul Gâfu, pentru că avem o rată scăzută de imunizare a populației împotriva SARS CoV-2.

Din păcate incidenţa în municipiul Reşiţa depăşeşte astăzi pragul de 7 persoane infectate la mia de locuitori. Continuă să crească numărul cazurilor, atrage atenţia prefectul Cristian Gâfu.

Putem spune că în Caraș-Severin avem o creștere explozivă a cazurilor. Ieri în Reșița aveam 572 de persoane infectate, astăzi avem 589, în plus avem un prag de 7,09 dar următoarele măsuri de restricții se stabilesc după ce depășim pragul de 7,5 la mia de locuitori”, a mai adăugat prefectul Cristian Gâfu.

În acest contexţ, prefectul Cristian Gâfu atenţionează reprezentanţii instituţiilor publice să respecte normele în vigoare, să limiteze activitatea cu publicul, să efectueze triajul epidemiologic al angajaţilor şi al persoanelor la accesul în instituţie.

Și șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din Caraş-Severin, medicul Mircea Borcău, face apel la vaccinare după ce ieri la nivelul judeţului nostru a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, 139, dar şi cel mai mare număr de decese, 8. De asemenea, medicul a subliniat că în spitalele din Caraş-Severin, dar şi în întreaga ţară nu mai sunt paturi libere la ATI.

1 COMENTARIU

  1. Băi jigodii banditești, nu va potoliți bă ?! Ce a făcut guvernul demis, de javre, in frunte cu terchea-berchea de câțu, de prelungire a stării de arahat-alerta este ilegal, tocmai pentru că e demis !

Comments are closed.

De același autor

Related Articles