[AUDIO] DAJ Caraş-Severin: În judeţ NU este secetă!

Conform statisticilor naţionale, suprafaţa agricolă afectată de secetă se situează la peste 400.000 de hectare în 34 de judeţe, potrivit raportării centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la acest început de săptămână.

Şi deşi în procedurile MADR figurează şi Caraş-Severin, suprafeţele afectate în acest judeţ sunt extrem de reduse, potrivit oficialilor instituţiei de resort, neputând fi vorba de fenomenul de secetă pedologică instalat. Pe întreaga suprafaţă au fost afectate în jur de 16 hectare de soia şi aproximativ 680 de hectare cu porumb, au precizat pentru Radio Reşiţa surse din MADR.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricutură Caraş-Severin, Adina Bâte, a transmis că în prezent o comisie de constatare şi evaluare a unor posibile pagube, raportate de mici fermieri din comuna Măureni, se află în teren şi verifică la faţa locului dacă aceştia se încadrează în procentul de secetă pedologică, care oficial începe de la 30% în sus.

Adina Bâte

Adina Bâte a mai subliniat că, până în prezent NU se poate vorbi de secetă în Caraş-Severin, eventual de tehnologii care nu au fost aplicate corespunzător. În ceea ce priveşte recoltatul culturilor însămânţate în toamna anului trecut, acesta s-a încheiat, iar producţiile sunt bune.

Pe viitor, a mai spus aceasta, atât instituţia pe care o reprezintă, cât şi fermierii trebuie să se gândească serios la implementarea sistemelor de irigaţii pentru că judeţul nostru este complet lipsit de acestea şi dependent doar de condiţiile meteorologice.

De același autor

Related Articles