[UPDATE] Reşiţenii îşi pot umple în acest sfârşit de săptămână sacoşele cu legume și fructe proaspete, scoase la vânzare de zecile de producători care şi-au dat întâlnire și în acest an, la Zilele Recoltei.

Produse agricole de sezon, prăjituri de casă, brânzeturi, dulcețuri, produse apicole, dar şi preparate la grătar și la ceaun, toate le găsiți la Zilele Recoltei, până duminică, 2 octombrie în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei. Marfa este diversă, cumpărătorii au de unde alege, dar fiecare o face după buget:

Pe tarabe producătorii locali şi nu numai şi-au expus mărfurile pentru a putea fi văzute, gustate şi cumpărate de zecile de reşiţeni veniţi în târg:

Pe lângă legume, fructe, brânzeturi şi produse apicole, reşiţenii mai pot găsi şi produse handmade, meşteşugăreşti, dar şi jucării, flori, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, sucuri de fructe, halva, ciocolată de casă, gogoşele, clătite sau plăcinte.

În fiecare seară, pe scena din parc, amplasată în faţa supermarketului din cartier va fi prezentat un amplu program folcloric pentru toate gusturile, iar reşiţenii vor putea socializa consumând din preparatele la grătar sau ceaun.

***

Tradiţionalele zile ale recoltei la Reşiţa – un adevărat regal al produselor toamnei din Banatul de Munte se vor desfăşură anul acesta de vineri, 30 septembrie şi până duminică, 2 octombrie în intervalul 8.00-22.00 în Parcul Tricolorului din municipiul de pe Bârzava.

Conform organizatorilor, Primăria urbei, Societatea Pieţe şi Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin (DAJ), evenimentul este destinat, producătorilor locali de legume și fructe, meşteşugarilor și micilor fermieri, a declarat pentru Radio Reşiţa, Marius Zarcula – director executiv al DAJ:

Timp de 3 zile cetăţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse de sezon, la prețuri de producător, fructe și legume proaspete, miere și produse apicole, dulcețuri preparate după rețete tradiționale, prăjituri de casă, costume populare, obiecte de artizanat și multe altele, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Societăţii Pieţe, Dorin Bistrian:

Primăria, Consiliul Local al Municipiului și Piețe Reșița, împreună cu Direcția pentru Agricultură a județului Caraș-Severin, organizează zilele recoltei în parteneriat cu Radio Reșița și ansamblu folcloric Bârzava. În acest an evenimentul se va desfășura în Parcul Tricolorului, în perioada 30 septembrie-2 octombrie și aici sunt așteptați producători de legume și fructe, artizani și mici fermieri. La standurile de la zile recoltei vor fi prezenți cultivatori și legumicultori din comunele cu tradiție în domeniu, cum ar fi: Fârliug, Belinţ, Soceni, Gherteniş, Cornereva, Ezeriş, precum și din alte localități. Gurmanzilor le-am pregătit câteceva după pofta inimii și anume preparatele la grătar și delicatese la ceaun. În plus, la zilele recoltei totul va fi condimentat cu multă veselie, noi asigurând muzica și dansul asamblurilor pe care le-am invitat.”

Radio România Reşiţa este partener media al evenimentului.