[AUDIO] Festivalul de Teatru pentru Copii “Lumea Poveştilor” la a 5-a ediţie

Festivalul de Teatru pentru copii “Lumea poveştilor” ajunge anul acesta la cea de-a 5-a ediţie. Evenimentul este organizat de Teatrul de Vest din Reşiţa şi va avea loc în perioada 21 – 29 mai. În acest interval, 12 trupe de teatru din Arad, Braşov, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Petroşani, Botoşani, Oradea, Bucureşti, Timişoara, Ploieşti şi Piteşti, şi-au anunţat participarea. Câte două spectacole vor avea loc zilnic la Reşiţa. Din 26 mai, câte un spectacol va avea loc în paralel şi la Caransebeş, Oţelu Roşu, Oraviţa, Bocşa, Anina, posibil şi la Moldova Nouă. La Caraşova şi Teregova sălile de spectacole din cele două comune se află în reabilitare, astfel că nu se vor putea susţine reprezentaţii la fel ca în anii trecuţi. Managerul Teatrului de Vest din Reşiţa, Florin Ionescu, a declarat că ediţia din acest an a festivalului le depăşeşte pe cele precedente, selecţia trupelor participante făcându-se riguros de organizatori şi mult mai din timp.

Am certitudinea că această ediţie este cea mai amplă de până acum şi calitativ vorbind, din punct de vedere al spectacolelor care ne vin în festival, dacă mă gândesc la cum arăta prima ediţie făcută pe fugă şi la cum arată aceasta, pregătită din timp, care o să ne bucure pe toţi. Este pentru prima dată când selecţia s-a produs la nivel naţional, în sensul că Teatrul de Vest a trimis cereri de înscriere la toate teatrele şi ca o mărturie a faptului că Teatrul din Reşiţa chiar a devenit cunoscut şi are o oarecare importanţă la nivel naţional, am avut peste 20 de teatre înscrise în festival. Deci a fost o selecţie destul de serioasă, pentru că, din păcate, a trebuit să refuzăm jumătate. Am primit la toate, evidenţ trailere, am primit înregistrările complete, pe care împreună cu domnul secretar literar Boda şi cu o parte din tinerii actori le-am şi vizionat”, a declarat Florin Ionescu, într-o conferinţă de presă.

Parteneri ai Festivalului de Teatru pentru copii “Lumea poveştilor”, care marchează Ziua Copilului, sunt Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Reşiţa, Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş.

De același autor

Related Articles