[AUDIO] APIA acordă plăţile în avans agricultorilor şi crescătorilor de animale din Caraş-Severin

Primii 3.500 de fermieri din Caraş-Severin şi-au primit 70% din banii de la APIA în cadrul campaniei de plată în avans a cererilor unice pe suprafaţă depuse anul acesta, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul agenţiei judeţene, Dumitru Stepanescu:

Primii fermieri, aproximativ 3.500 din Caraș-Severin, au fost transferați în contabilitate. Anul acesta mizăm pe aproximativ 16.000 de fermieri, care vor primi, până în 30 noiembrie plăți în avans din totalul de 18.400. Plățile în avans se fac în cuantum de 70 % din plățile directe din Fondul European de Garantare Agricolă, iar fiecare schemă are o anumită valoare. De pildă, plata pe suprafață clasică, tradițională, este undeva la 97 de euro pe hectar„.

Dumitru Stepanescu a mai subliniat că, de la 1 Decembrie fermierii vor primi şi diferenţa de 30% din banii rămaşi în cuantum, ca plată finală.

Şi ca o noutate anul acesta se fac plăţi în avans şi pentru zootehnie, datorită faptului că a fost redusă perioada de retenţie la bovine şi se plăteşte sprijinul cuplat pentru rasele de carne şi lapte, precum şi pentru ovine şi caprine, iar pentru primăvara anului viitor rămân doar plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii. Plăţile în avans se fac în cuantum de 85% acum şi restul de 15% de la 1 Decembrie, a precizat directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu.

Sursa foto: agrointeligenta.ro    

De același autor

Related Articles