Asfalt pe „Drumul oaselor”. Constructorul promite că mâine încep lucrările pe DJ 581

Veşti mult aşteptate pentru şoferii care circulă pe unul dintre cele mai distruse şi tranzitate drumuri din Caraş-Severin.

După luni de zile în care au circulat prin pământ şi piatră, mai rău ca pe uliţa unui sat, coşmarul şoferilor care tranzitează Drumul Judeţean 581 va lua sfârşit.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a anunţat în cadrul prezentării bilanţului de activitate după primul an de mandat că mâine dimineaţă va demara asfaltarea drumului Secăşeni – Ticvaniu Mare – Grădinari.

Lucrările vor începe din Grădinari, după care va urma Ticvaniu Mare, iar mai apoi se va turna asfalt pe segmentele de drum dintre cele două localităţi. În total este vorba de 8 kilometri, iar valoarea investiţiei se ridică la 20 de milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 –2020.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca: Săptămâna trecută au fost duse o parte din utilaje, a trecut iar grederul şi a fost pregătit din nou pentru asfaltare. Termenul de finalizare este luna februarie a anului viitor. Va fi gata în 1 decembrie, am zis eu ca să îmi iau o marjă de siguranță. Să sperăm că va fi gata mai repede. Din păcate, contractul trebuia să fi fost început de foarte multă vreme. Din motive care nu ne sunt nouă imputabile, el a început târziu. A fost dat ordinul de începere în martie anul ăsta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin l-a contactat chiar în timpul prezentării bilanţului pe constructor şi a primit asigurări că mâine dimineaţă, la ora 09.00, utilajele vor începe asfaltarea mult aşteptată.

Romeo Dunca a declarat că speră ca până la sfârşitul acestei luni să se circule pe asfalt pe drumul Secăşeni – Ticvaniu Mare – Grădinari, chiar dacă nu vor fi turnate toate straturile.

De același autor

Related Articles