ANM: Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie până pe 9 ianuarie 2022.

În Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, în perioada 28 decembrie – 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel că media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (9 ianuarie).

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie şi în intervalul 2- 9 ianuarie.

Şi în Crişana temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a minus 4- minus 3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 2 – 9 ianuarie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.

Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre minus 6- minus 5 grade, în 8 şi 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 3 -9 ianuarie.

La munte, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre minus 3 – minus 2 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluţie termică similară, variaţiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor creşte apoi uşor până spre -2 grade în 2 şi 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre minus 7 – minus 6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

De același autor

Related Articles