Angajaţii Spitalului Municipal din Caransebeş au rămas fără CCM

În urma acţiunilor de protest, Federaţia Sanitas speră să obţină şi drepturile pierdute de angajaţii din sănătate. De exemplu, sunt tot mai multe spitale care funcţionează fără să aibă încheiat un contract colectiv de muncă.

Şi angajaţii Spitalului Municipal din Caransebeş au rămas de la 1 ianuarie fără CCM. Prin acţiunile de protest organizate în această perioadă, Andrei Seracin liderul Sanitas din această unitate medicală speră să obţină din nou acest drept pentru colegii săi:

La nivelul sindicatului din Caransebeș nu mai avem contract colectiv de muncă. Am făcut demersuri în sensul acesta, dar tot timpul au rămas doar la nivelul de discuții.”

În legătură cu această poblemă managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, Adrian Dumbravă ne-a declarat că este deschis la negocieri:

“Așteptăm și noi să vedem cum se încheie negocierile la nivel național cu federațiile acestea sindicale. Cât privește contractul nostru colectiv de muncă, imediat după ce negocierile se termină vom intra și noi la o negociere cu sindicatul reprezentativ, respectiv SANITAS să avem o negociere privind contractul colectiv de muncă şi la nivel de unitate.”

Scopul unui contract colectiv de muncă este de a apăra interesele şi drepturile parţilor implicate, astfel încât să fie limitate sau prevenite orice posibile conflicte la locul de muncă, explică preşedintele Sanitas Caraş-Severin George Tiutiu.

Lipsa CCM-ului este un alt punct nevralgic la care credem că există disponibilitate din partea Ministerului Sănătății, declarațiile doctorului Rafila ne confirmă acest lucru. Este vorba despre contractul colectiv de muncă la nivel de ramură pe care noi sperăm să fie și semnat. De ce este important contractul colectiv de muncă? Vă dau un mic exemplu: zile de concediu suplimentare pe care codul muncii ți le permite să le negociezi în funcție de secții, în funcție de vechime, în funcție de fidelitate.”

Foarte multe unităţi medicale din România se confruntă cu o astfel de problemă dar nu este şi cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa care are în prezent un contract colectiv de muncă.

De același autor

Related Articles