Amenzi de aproape un milion de lei aplicate de Protecţia Consumatorului, după controale la aproximativ 100 de supermarketuri în regiunea de vest

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Vest a făcut aproximativ 100 de controale la mai multe lanţuri de magazine şi a aplicat amenzi de circa un milion de lei, în luna mai. Controalele au fost făcute în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

La nivelul regiunii, respectiv al judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, au fost controlate 100 de unităţi aparţinând lanţurilor de magazine Kaufland, Mega Image, Auchan, Lidl, Penny, Profi şi Carrefour”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al CRPCR Vest.

Pentru neregulile constatate, comisarii CRPCR Vest au aplicat 145 amenzi, în valoare totală de 924.000 de lei, precum şi 38 de avertismente.

Inspectorii au decis şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 35.000 lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 30 unităţi (la nivelul unor raioane).

Potrivit CRPCR Vest, în Timiş au fost făcute 30 de controale şi s-au dat 12 avertismente şi 27 de amenzi în valoare totală de 177000 lei.

Au fost găsite produse cu data limită de consum depăşită, legume şi fructe cu mucegai, insecte pe produse de patiserie, mizerie, ambalaje deteriorate şi multe alte nereguli.

Foto: CRPCR Vest

De același autor

Related Articles