[FOTO] Ambasadorul S.U.A. a inaugurat „Raftul American” la Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” din Reşiţa

Într-o atmosferă deosebită, la Centrul de Carte „Banatica” al Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, situat la Casa de Cultură a Sindicatelor Reșița s-a inaugurat „Raftul American” în prezența Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. însoțit de autoritățile județene și locale, dar și de reprezentanții instituțiilor de cultură și educație din județ.

Deasemenea, la eveniment au venit și iubitori de carte, copii, tineri și oameni de toate vârstele pentru a se bucura de acest eveniment unic în Banatul de Munte.

Aproximativ 200 de cărți în limba engleză, ce acoperă toate genurile literare, ocupă de astăzi rafturile Bibliotecii Județene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, cu dorința de a înlesni noi legături culturale între cele două națiuni și de a releva că prin cultură comunicarea se realizează mult mai bine și pe termen lung.

Emoționantă a fost și întâlnirea a doi cetățeni americani la Reșița, Excelența Sa Hans Klemm și artistul american Dean Bowmann, întâlnire ce s-a finalizat printr-un microrecital susținut de copiii dirijați de Dean în cinstea sosirii Ambasadorului S.U.A.

Managerul Clara Maria Constantin a oferit distinsului oaspete două cărți semnate de scriitori bănățeni, iar evenimentul s-a încheiat cu momentul semnării în cartea de onoare a Bibliotecii Județene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, de către Excelența Sa Hans Klemm Ambasadorul S.U.A.

Update

Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” Caraş-Severin din Reşiţa inaugurează Raftul American (American Shelf). 

Evenimentul a avut loc miercuri, 2 octombrie, de la ora 15:00, la Centrul de Carte „Banatica” al Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, situat la Casa de Cultură a Sindicatelor Reșița (Piața Libertății, nr.40).

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, materiale pentru învăţarea şi predarea limbii engleze, precum şi cărţi despre politica externă, geografia şi istoria Statelor Unite.  Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane.

Donaţia va fi oferită de Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, şi va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.

Nota redacției

În această seară, ora 22,15, la emisiunea Boema invitat special este Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A.

De același autor

Related Articles