Alina Stancovici la un pas de a rămâne fără funcţie! Romeo Dunca:”O voi demite în secunda 2″

Încă o şedinţă cu scântei în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Cel mai fierbinte punct: demiterea Alinei Stancovici din funcţia de manager!

Aproape 2 ore a ţinut şedinţa de astăzi. De această dată a existat cvorum, pentru că la întâlnire au participat 6 din cei 7 membrii ai Consiliului de Administraţie. Şi de această dată a lipsit reprezentantul Colegiului Medicilor. Nu au lipsit însă, reprezentantele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică:economistul Ileana Gâgiu a înlocuit-o pe Ana Baderca iar celălalt reprezentant a fost medicul Aritina Mărgineanu. Nici liberalul Viorel Başag nu a ratat această întrunire. După ce au votat transformarea unor posturi din medici specialişti în medici primari, cei 6 membrii ai Consiliului de Administratia au discutat şi despre datoriile spitalului.

Pentru că spiritele s-au încins, consilierul judeţean, Viorel Lolea a cerut o scurtă pauză. Discuţia s-a mutat pe holul spitalului, acolo unde membrii Consiliului de Administraţie au încercat să verifice dacă cele două reprezentante ale DSP-ului corespund sau nu din punct de vedere juridic. Discuţia s-a reluat după câteva minute, timp în care consilierul judeţean Viorel Lolea a propus la vot demiterea Alinei Stancovici din functia de manager dar şi a întregului comitet director:

Lolea: Haideți ca să terminăm cu circul, haideți să ne respectăm. Avem un departament juridic care spune DA.

Mărgineanu: Să se pronunţe acest departament!

Lolea: Deci propunerea mea este clară.

Mărgineanu: De ce votăm până nu avem verdict juridic?

Lolea: Aveți tot dreptul să vă abțineți, să votaţi sau nu. Dar propunerea mea este demiterea managerului Spitalului Județean Caraș-Severin și întregi conduceri. Vă rugăm cine este PENTRU, ÎMPOTRIVĂ, ABŢINERI? Trei voturi PENTRU!

Purea: Cvorumul a fost chiar dacă nu sunt luate în considerare cele două doamne, eu voi vota și eu pentru revocare, chiar dacă se va pune problema în fiecare lună, doamnele au considerat că nu sunt aici şi cu asta basta!Să vedem hotărârea care vine de la Consiliul Județean”.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a urmărit online şedinţa de astăzi. Acesta ne-a declarat că va lua atitudine si că o va demite pe Alina Stancovici din funcţia de manager în momentul în care propunerea de revocare a Consiliului de Administraţie va ajunge pe masa sa.

Concluzia mea este că atunci când Dumnezeu vrea să te ajute și vrea să rămână anonim, se întâmplă câte ceva. Acest lucru s-a întâmplat astăzi, oamenii s-au pierdut. La un moment dat, o doamnă a vrut să iasă, n-a lăsat-o jurista, secretara. După aceea, Başag înțelegând că sunt doar trei, în modul pervers de a acționa, a zis că pleacă şi el. Și în final întrebarea a fost clară cine este pentru demitere? Au fost ridicate trei mâini! Cine este împotriva demiterii? Nu a ridicat nimeni nicio mână! Cine se abține? Nu a ridicat nimeni nicio mână. În consecință, părerea mea este că această demitere a fost votată cu trei din trei care au participat la vot și din șase care au participat la ședință, pentru că trei persoane n-au votat abținere şi nici împotrivă.

Și demiterea ar trebui să fie propusă de Consiliul de Administrație. Punct! Referitor la celălalt aspect, indiferent ce se întâmplă, această persoană trebuie demisă și acest comitet director catastrofal trebuie demis!

REPORTER: Dl. președinte dacă această propunere va ajunge pe masa dvs. ce veți face?

DUNCA: O voi demite imediat în secunda doi pe dna. manager. Părerea mea este că am încercat destul. Sănătatea judeţului nostru nu poate să aștepte alte experimente. Avem exercițiu a 2,5 ani. Cu acest manager am avut norocul ca spitalul să fie salvat din bani publici, ceea ce nu este corect, pentru că alte spitale n-au fost salvate din bani publici și nu trebuie să fie întotdeauna salvate din bani publici pentru că acolo nu se poate administra sănătos o activitate și au trecut 2,5 ani. Ce să mai așteptăm? Nu avem nicio șansă! Trebuie să fii deplasat, să ai aceeași echipă, aceleași metode și să aștepți rezultate diferite. Am avut rate zero pentru 7 zile, s-a închis luna, iarăși 2 milioane de lei arierate. Se va închide luna asta. Vom avea probabil 4 milioane de lei arierate și când o să treacă încă opt luni o să fim tot acolo unde am fost. Este exclus! Trebuie să dăm șansa altor oameni să arate că pot mai bine. Cred că oricine va face treabă mai bună. Dar acest manager și această echipă managerială nu va putea să procedeze altfel decât a procedat până acum.

REPORTER: În legătură cu problema aceea că n-a ajuns hârtia de la Consiliul Județean pentru cele două doamne de la DSP, unde a fost greșeală?

DUNCA: Eu astăzi sunt în concediu, ieri am avut ședință cu probleme. Am avut după aceea o altă ședință la ora 17:00 n-am apucat să semnez hotărârile de ieri. Prin urmare persoanele care au fost votate ieri n-au fost încă aprobată prin semnătură și n-a fost comunicat către Prefectură. Sigur că o voi face marți dimineață acest lucru, vom trimite Prefecturii. Practic discutăm despre un vot exprimat de trei persoane, doar celelalte trei neparticipând la vot, repet, nu abținându-se într-o ședință în care au fost șase membri adică s-a întrunit cvorum și din cei trei care au votat, au votat în unanimitate. Adică 100% din cei care au votat, au votat pentru demitere. Prin urmare, părerea mea e că demiterea poate fi propusă de către Consiliul de Administrație.

Ați văzut concursul DSP-ului pentru a rămâne cu aceeași mizerie în spital, deși ei ar încerca să se ascundă pentru că ei sunt părtași, sunt toți o clică pe mână, toți absolut toţi şi spun tare! Toți sunt părtași în distrugerea și în mulgerea acestui spital. Cu DSP, cu dl. Miloș în frunte cu toți, cu toate talentele lor și cu toate manevrele penibile pe care le fac, DSP-ul este obligat să vegheze la bunul mers al spitalului. Faptul că găsesc tot felul de tertipuri să nu se prezinte, să se prezinte, să voteze abținere, să nu participe la vot, astea sunt niște dovezi clare de gașcă, da, gașcă, gașcă, pentru că atâta timp cât dai amenzi spitalului pentru că nu se desfășoară activitatea cum trebuie, cât finanțele sunt pe tine și probabil că rezultatul va fi că au fost făcute manevre cu facturile pentru a se perturba situația arieratelor. Rămâne să vedem. Nu poți să spui că tu n-ai văzut că spitalul nu merge bine atâta timp cât ai un vot și ar trebui, să iei atitudine. De soarta cetățenilor, din păcate, nu interesează pe nimeni decât pe mine. Mă interesează consilierii PNL care au votat, în rest, o gașcă și o adunătură de la Drumul Mare. Sunt foarte curios să văd dacă se va schimba acest manager să descopăr de ce există atâta încrâncenare în a schimba un om neperformant, de ce îl susțin toţi, de ce fac toţi front comun? Să vedem pe unde au ieșit banii spitalului?

Dupa şedinţa de astăzi am încercat să aflam și opinia managerului Alina Stancovici în legătură cu acest vot însă aceasta din nou nu a răspuns la telefon.

L-am contactat şi pe directorul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş însă acesta nu a dorit să comenteze acuzele aduse de Romeo Dunca la adresa sa.

În şedinţa de astăzi s-a ridicat din nou problema mutării compartimentului de INTERNE-CARDIOLOGIE 2 de la Staţionarul II la Staţionarul I şi s-a discutat şi despre propunerea directorului medical Gheorghe Beg, lansată în şedinţa trecută, de a desfiinţa unitatea medicală de la Bozovici, secţia externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Liliana Gherle, reprezentantul societăţii civile, cea care a mobilizat cetăţenii pentru renovarea acestui spital, a adus argumente solide pentru rezolvarea acestor probleme şi a arătat care este gradul de ocupare al spitalului pe fiecare secţie în parte. Despre aceste subiecte, într-un articol viitor!

De același autor

Related Articles