Acţiune blitz a poliţiştilor pe DN6

În această dimineață, între orele 06.00-08.00, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de tip blitz, pe DN 6, pe tronsoanele Caransebeș-Teregova și Caransebeș-Sacu, pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de mărfuri.

Au fost verificate în special autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Un accent deosebit a fost pus pe testarea cu aparatele etilotest și etilometru a tuturor conducătorilor auto opriți pentru control.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Timp de două ore au fost verificate 65 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, fiind retrase pentru defecțiuni tehnice, 3 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

Astfel de acțiuni continuă și în perioada următoare pentru impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

De același autor

Related Articles