A fost semnat contractul pentru extinderea transportului în Parcul Industrial şi Zona de regenerare urbană Mociur

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a semnat astăzi, împreună cu câştigătorul licitaţie firma Strabag, contractul de execuţie a lucrării ce are în vedere legătura rutieră între artera principală a Reşiţei, Parcul Industrial şi Zona de regenerare urbană Mociur. Este vorba de extinderea transportului în comun Faza1 + Faza 2 dar data lansări lucrării nu a fost stabilită deocamdată. Potrivit primarului, lucrările care se desfăşoară în prezent în zona Triaj, nu vor fi afectate de lansarea noului proiect din zona parcului industrial întrucât au loc în areale diferite:

,,Noi în momentul în care eliberăm Triajul și lăsăm traficul pe podul de la Intim pe pasajul Govândari-Triaj, noi putem să închidem complet partea cealaltă pentru că dacă vă amintiți, în urmă cu 2 ani de zile nu știa nimeni în zona respectivă. Deci nu va fi un o problemă să-i ducem înapoi din zona pod Ţerova până la Intim pentru că cealaltă se desfășoară într-un alt areal necunoscut care nouă ne este necunoscut acum. Deci cam 70% din lucrarea pe care dânșii o fac, o fac într-o zonă în care noi n-am circulat până acuma deloc,,. Primarul, Ioan Popa.

Ca şi termen de finalizare a lucrării, directorul tehnic al Strabag, Mihai Richard, a avansat un termen de 18 luni cu posibilitatea finalizării acestora înainte de termen. Proiectul prevede, pe o porţíune de aproximativ un kilometru, lărgirea părții carosabile la 4 benzi, piste de biciclete, trotuare, două poduri rutiere şi zone verzi. Valoarea contractului este de aproximativ 50 de milioane de lei cu TVA. 

De același autor

Related Articles