[AUDIO] Poveste de viață. Aflaţi aici ce a păţit o femeie nemiloasă şi cum viaţa i s-a schimbat

Se spune că suntem guvernați de Legea Binelui, dar deseori uităm să  fim în slujba acestuia. Cum putem să devenim mai buni azi decât am fost ieri? Este posibil să ne schimbăm în acest sens? Este! Și pentru că suntem convinși de puterea exemplului, vă spunem povestea de viață a unei doamne care dintr-o persoană înfumurată, nemiloasă, nepăsătoare a devenit un om bun, cu gânduri curate față de semeni și cu dorința continuă de a fi de ajutor cuiva. Doamna Violeta din Broșteni, județul Caraș-Severin, ne-a mărturisit în emisiunea Reflecții Nocturne, ediția de marți, 5 ianuarie, cu o sinceritate rar întâlnită, povestea ei. În tinerețe a fost o persoană extrem de egoistă, fără milă, orgolioasă, cu un statut socio-profesional de invidiat. Viața însă, sau Dumnezeu, după cum domnia sa a spus, i-a dat o palmă. Astfel că a rămas fără loc de muncă, iar soțul care mereu o atenționa asupra comportamentului ei de sus față de ceilalți, s-a îmbolnăvit grav. Acesta a fost momentul în care doamnei Violeta i s-a declanșat schimbarea. Și pentru că niciodată nu e prea târziu, urâtele sentimente care au stăpânit-o până atunci s-au transformat în unele dintre cele mai frumoase. Revenind la sentimente mai bune, cum se spune, doamna și-a găsit un loc de muncă, iar soțul s-a însănătoșit.

 femeie evlavioasa

În acest caz, proverbul lupul își schimbă părul, dar năravul ba, nu se aplică. Este un proverb al nostru, românesc, pe care posibil să-l fi adresat unora dintre semenii noștri, posibil să ne fi fost adresat. Începutul unui nou an ne face să ne gândim la lucrurile bune care să ni se întâmple de acum încolo. La începutul unui nou an, speranțele încolțesc. Dacă vrem ca ele să devină realitate, spun specialiștii, sunt necesare câteva schimbări. Ne referim la cele de natură individuală. Poate trebuie să slăbim, să renunțăm la vicii, poate ar trebui să ne schimbăm culoarea părului, hainele, firea. Poate că înainte de toate acestea n-ar trebui să încercăm măcar să devenim din răi, mai buni? Din egoiști, darnici și atenți? Din orgolioși, smeriți? Și lista întrebărilor continuă…

În prima emisiune Reflecții nocturne din acest an, ascultătorii Radio România Reșița au avut împărțite părerile asupra posibilității individului de a se schimba. Bărbații au fost categorici și au spus NU. Femeile însă au răspuns afirmativ. Și au oferit propriile exemple de viață.

Sursa foto: www.acasa.ro

Sursa foto: www.ganduridinierusalim.ro

(Ada Botezan)

Cele mai citite

Related Articles