Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cât de sănătos eşti!

Fast-Food-583x350

În fiecare an, la data de 16 octombrie, de Ziua Mondială a Alimentaţiei,  nutriţioniştii din întreaga lume ne reamintesc ce efecte are o alimentaţie precară asupra sănătăţii noastre. Cu acest prilej, specialiştii români preocupaţi de domeniul nutriţiei trag un semnal de alarmă dovedind că principalele cauze ale mortalităţii sunt legate, îndeosebi, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

Românii, fiind nevoiţi să facă faţă provocărilor vieţii contemporane de fiecare zi, au adoptat din Occident modelul unei alimentaţii de tip fast-food. Femeile  prinse în iureşul „crosului” cotidian, gătesc mai rar în casă şi folosesc frecvent produsele semipreparate  care conţin din belşug conservanţi şi aditivi alimentari. De aceea, acest stil de viaţă şi-a pus amprenta asupra stării de sănătate a familiilor din ţara noastră, contribuind la creşterea incidenţei bolilor cardiovasculare, diabetului, afecţiunilor gastro-intestinale , dar şi la o prevalenţă crescută a obezităţii. Peste un miliard de persoane adulte la nivel mondial sunt supraponderale. În mod îngrijorător, statisticile din ţara noastră dovedesc că 30% din populaţia României suferă de obezitate.

De asemenea, chiar numărul copiilor supraponderali a crescut  foarte mult- cu 18% în ultimii zece ani.Deseori, românii îşi fac aprovizionarea în mare grabă, nu sunt atenţi când achiziţionează  unele produse din comerţ, bogate în celebrele E-uri  şi, de aceea,  sunt victime sigure ale comercianţilor fără scrupule care vor să se îmbogăţească cu orice preţ.

Mâncaţi sănătos sau cădeţi des pradă tentaţiilor de tip fast-food?

Citește și: [AUDIO-FOTO]Mama și doamna vor să mănânc sănătos

 

1 COMENTARIU

 1. Ziua mondială a sănătăţii

  Pun pe masă, nu de toate
  Nu atât pe cât aş vrea
  Că… pune omul ce poate
  Să mănânce şi să bea…

  Am de mic această boală
  Împreună cu ai mei fraţi
  Sarme cât mai multe-n oală
  Şi fripţi…. şi mai mulţi cârnaţi!

  La dulce nu prea mă dau
  Nu cu asta-mi fac eu plinul
  Ci c-o ţuică când o beau
  Şi cu bere , apoi cu vinul…

  Toate ar fi la lucul lor
  Şi viaţa foarte frumoasă
  Însă vezi, uşor uşor
  Toate-s sus şi eu sub masă !!

Comments are closed.

De același autor

Related Articles