tabara picturaSingura tabără din judeţul Caraş-Severin, cea de la Râul Alb a devenit vara aceasta destinaţia perfectă pentru vacanţă. După tabăra de matematică, în cadrul căreia zeci de olimpici au petrecut o săptămână departe de agitaţia din oraş, fără semnal la telefon şi interneţ zilele acestea, tabăra a fost luată din nou cu asalt. 85 de tineri din întreaga ţară participă la tabăra naţională de icoane pictate, măşti tradiţionale veneţiene şi artă textilă. Cu multă răbdare şi migală, până în 5 august, din mâinile acestora vor ieşi adevărate opere de artă: măşti, icoane pe lemn sau sticlă, brătări, poşete, huse de telefon şi alte obiecte utile.

Daniela Lupşan, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin:

Iniţial suspicioşi, tinerii au dat frâu liber imaginaţiei şi într-un final au devenit fascinaţi de această experienţă. Indiferent dacă au mai fost sau nu într-o tabără, dacă au mai ţinut sau nu pensula în mână, toţi au spus la unison că este de neuitat. Mulţi dintre participanţi sunt fie pasionaţi de pictură, fie elevi la şcolile de artă.

Tabăra naţională de icoane pictate, măşti tradiţionale veneţiene şi artă textilă urmăreşte valorificarea tradiţiilor, obiceiurilor şi meşteşugurilor populare, ca o alternativă de educaţie nonformală.

Vă este dor de atmosfera din tabără? Radio România Reşiţa vă ajută să retrăiţi această experienţă, ascultând emisiunea „Tinereţea la microfon”, de vineri, 2 august, ora 17.30.