[AUDIO] Nici protestele nu mai sunt ce au fost odată

2. Pichetare BNS

Ora 16.00

Angajaţii din Prefectura Caraş-Severin, Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa au ascultat astăzi o oră de muzică cu mesaj social. La aceasta s-a rezumat pichetarea organizată de sindicaliştii Blocului Naţional Sindical. În playlistul celor de la BNS au figurat, printre altele, “Romanţa pensionarului sărac”, “Imnul vameşului” şi cel al muncitorilor de la Oltchim, cap de listă fiind “România, trezeşte-te!”. Prefectura va fi pichetată muzical în fiecare zi, până vineri, 25 octombrie, între orele 14.00 şi 15.00.

În prima zi de pichetare nu s-au strigat lozinci, nu au fost îmbrânceli cu forţele de ordine şi n-au fost nici măcar sindicalişti. Sebastian Dragomir a purtat un dialog cu preşedintele BNS, filiala Caraş-Severin, Nicolae Drăgan:

playlist pichetarepichetare

Ora 10.00

Sindicaliştii din Caraş-Severin vor picheta, începând de astăzi, Prefectura, într-un mod inedit. În centrul civic din Reşiţa nu vor fi protestatari, se va auzi doar muzică, iar guvernanţii vor primi mesaje exclusiv prin versurile unor melodii. Aceasta este forma de protest prin care vor cere Guvernului să se implice în problemele sociale. Preşedintele Blocului Naţional Sindical, filiala Caraş-Severin, Nicolae Drăgan, a menţionat că protestele de la Reşiţa vor fi decente şi vor avea loc zilnic între orele 14.00 şi 15.00:

Astfel de acţiuni au loc în toată ţara, luna aceasta, în cadrul unei campanii intitulată „Guvernaţi pentru Români – Guvernaţi pentru România!”. Principalele revendicări vizează crearea de locuri de muncă, majorarea salariului minim pe economie, stoparea creşterii preţului utilităţilor şi îmbunătăţirea legislaţiei muncii.

 

De același autor

Related Articles