adrian-chebutiu

Ora 15.30

În urma cu câteva momente s-a deliberat soluţia şedinţei de astăzi care a avut ca obiect prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale. Instanţa Tribunalului Timiş a decis ca Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda să rămână în continuare în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpaţii pot ataca cu recurs această decizie în termen de 24 de ore. Dacă în decursul celor 30 de zile nu se va încheia rechizitoriul de urmărire penală, procurorii DNA vor veni cu o altă măsură de prelungire a stării de arest preventiv a celor doi inculpaţi.

Ora 10.00

Foştii directori ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, cercetaţi pentru falimentarea celei mai vechi întreprinderi industriale din România cu peste 60.000.000 de lei, vor fi prezentaţi astăzi din nou în faţa instanţei.

Astfel, la Tribunalul Timiş, unde se judecă fondul procesului, obiectul de judecată este prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale. Judecătorii instanţei timişene vor decide dacă cei doi vor rămâne în continuare după gratii sau vor fi puşi în libertate.

Vă reamintim că în 20 decembrie Curtea de Apel Timişoara a respins eliberarea lor, pe motiv că Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda reprezintă un pericol pentru ordinea publică.