dna

În completarea comunicatului nr. 766/VIII/3 din 23 aprilie 2015, Biroul de Informare și Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.04.2015, ora 21:10, până la data de 24.04.2015, ora 21:00, a inculpatei CORDOŞ MIHAIELA LUCIA, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată(26 acte materiale).

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309, urmând să fie prezentată la data de 24 aprilie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.