dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

DOLINGA DORU, cetățean sârb, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență;
FLOREA IOANA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Prin intermediul inculpatei Florea Ioana, inculpatul Dolinga Doru a întreprins demersuri de identificare și racolare a unui lucrător vamal din Punctul de control și trecere a frontierei Stamora Moravița, care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să accepte implementarea, în fals, în evidențele sistemului vamal, a unor operațiuni de export de țigări din România în Republica Serbia.

În acest context, inculpatul Dolinga Doru i-a promis unui agent de poliție de frontieră (denunțător în cauză) suma de 20.000 euro, pentru ca în schimb, prin influenţa pe care o avea asupra unui lucrător vamal cu care îşi desfăşura activitatea în P.T.F. Moraviţa, să găsească un lucrător vamal care să accepte să își încalce atribuţiile de serviciu şi să implementeze, în fals, în evidenţele sistemului informatic vamal, o operaţiune de export, fără ca bunurile înscrise în documentele vamale să părăsească teritoriul României.

Urma ca banii să-i fie remiși agentului de poliție după finalizarea operațiunilor vamale, pentru a fi împărțiți cu lucrătorul vamal.
Inculpata Florea Ioana l-a sprijinit pe Dolinga Doru în activitatea de identificare și racolare a unui lucrător vamal din P.C.T.F. Stamora Moravița, care ar fi fost dispus să întreprindă demersurile nelegale în favoarea lui Dolinga Doru.

Procurorii au fost sprijiniți de ofițeri din cadrul DGA și SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.