Ascultă Radio România Reșița Live

Tort Zebră

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Tort Zebră

Articol editat de Valentina Adam, 29 octombrie 2023, 08:33

Tortul Zebră, invitația mea de astăzi de dulce, nu este doar delicios, ci și foarte frumos de privit datorită efectului dublu de culoare obtinut prin alternarea celor doua amestecuri diferite la turnarea în forma de tort. Datorită aspectului său  este foarte popular în unele zone din Italia. Este foarte ușor de făcut și este fără unt.
Pentru preparare sunt necesare:
– 4 ouă
– 250 de gr de zahăr
– 250 de ml de lapte
– 200 de ml de ulei de rapiță
– două plicuri de zahăr vanilat
– 1 plic de praf de copt
– 300 de gr de făină 000
– 30 de gr de cacao.

Să începem să pregătim prăjitura Zebrata punând mai întâi 270 de gr de făină împreună cu drojdia și zahărul vanilat. În două boluri separate, cântărim 30 de gr de făină și 30 de gr de cacao.
Punem ouăle cu zahărul într-un bol și batem cu telul până când amestecul devine ușor și pufos. Se adauga în fir uleiul puțin câte puțin. Punem tot în fir și lapte fără să ne oprim din bătut.
Încorporăm în amestecul de ouă făina cernută cu praful de copt și restul de zahăr vanilat. Se amestecă până se obține o combinație netedă și omogenă.
În acest moment împartim egal aluatul în două boluri, apoi adaugam cacao într-unul și restul de 30 de gr de făină în celălalt.
Se combină separat cele două amestecuri până devin netede și omogene.
Presărăm cu făină o tavă rotundă de tort cu diametrul de 28 cm. De aici începe procedura de obținere a efectului de zebră. Trucul este să alternați cele două amestecuri turnând întotdeauna un polonic mic de amestec deschis în centrul tăvii, apoi unul de amestec închis și se continuă până s-au epuizat amestecurile.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, introducem tava și lăsăm la copt jumătate de ceas.
Înainte de-al scoate din cuptor se verifică dacă este copt cu o scobitoare care se introduce în mijloc. Dacă rămâne curată după ce am scos-o, tortul este perfect.

Serviți și vă bucurați dar nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

(Zenzero e Limone)

Etichete:
Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 iunie 2025, 08:00

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este o mică sărbătoare, un moment de consolidare a relațiilor, în compania unei...

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 iunie 2025, 07:55

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir

Duminica este despre tihnă, familie și bucuria de a savura împreună o masă delicioasă. Ne-am gândit să vă oferim o idee completă de meniu...

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir