Ascultă Radio România Reșița Live

Tort Zebră

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Tort Zebră

Articol editat de Valentina Adam, 29 octombrie 2023, 08:33

Tortul Zebră, invitația mea de astăzi de dulce, nu este doar delicios, ci și foarte frumos de privit datorită efectului dublu de culoare obtinut prin alternarea celor doua amestecuri diferite la turnarea în forma de tort. Datorită aspectului său  este foarte popular în unele zone din Italia. Este foarte ușor de făcut și este fără unt.
Pentru preparare sunt necesare:
– 4 ouă
– 250 de gr de zahăr
– 250 de ml de lapte
– 200 de ml de ulei de rapiță
– două plicuri de zahăr vanilat
– 1 plic de praf de copt
– 300 de gr de făină 000
– 30 de gr de cacao.

Să începem să pregătim prăjitura Zebrata punând mai întâi 270 de gr de făină împreună cu drojdia și zahărul vanilat. În două boluri separate, cântărim 30 de gr de făină și 30 de gr de cacao.
Punem ouăle cu zahărul într-un bol și batem cu telul până când amestecul devine ușor și pufos. Se adauga în fir uleiul puțin câte puțin. Punem tot în fir și lapte fără să ne oprim din bătut.
Încorporăm în amestecul de ouă făina cernută cu praful de copt și restul de zahăr vanilat. Se amestecă până se obține o combinație netedă și omogenă.
În acest moment împartim egal aluatul în două boluri, apoi adaugam cacao într-unul și restul de 30 de gr de făină în celălalt.
Se combină separat cele două amestecuri până devin netede și omogene.
Presărăm cu făină o tavă rotundă de tort cu diametrul de 28 cm. De aici începe procedura de obținere a efectului de zebră. Trucul este să alternați cele două amestecuri turnând întotdeauna un polonic mic de amestec deschis în centrul tăvii, apoi unul de amestec închis și se continuă până s-au epuizat amestecurile.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, introducem tava și lăsăm la copt jumătate de ceas.
Înainte de-al scoate din cuptor se verifică dacă este copt cu o scobitoare care se introduce în mijloc. Dacă rămâne curată după ce am scos-o, tortul este perfect.

Serviți și vă bucurați dar nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

(Zenzero e Limone)

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă