Tort Zebră

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.

Tortul Zebră, invitația mea de astăzi de dulce, nu este doar delicios, ci și foarte frumos de privit datorită efectului dublu de culoare obtinut prin alternarea celor doua amestecuri diferite la turnarea în forma de tort. Datorită aspectului său  este foarte popular în unele zone din Italia. Este foarte ușor de făcut și este fără unt.
Pentru preparare sunt necesare:
– 4 ouă
– 250 de gr de zahăr
– 250 de ml de lapte
– 200 de ml de ulei de rapiță
– două plicuri de zahăr vanilat
– 1 plic de praf de copt
– 300 de gr de făină 000
– 30 de gr de cacao.

Să începem să pregătim prăjitura Zebrata punând mai întâi 270 de gr de făină împreună cu drojdia și zahărul vanilat. În două boluri separate, cântărim 30 de gr de făină și 30 de gr de cacao.
Punem ouăle cu zahărul într-un bol și batem cu telul până când amestecul devine ușor și pufos. Se adauga în fir uleiul puțin câte puțin. Punem tot în fir și lapte fără să ne oprim din bătut.
Încorporăm în amestecul de ouă făina cernută cu praful de copt și restul de zahăr vanilat. Se amestecă până se obține o combinație netedă și omogenă.
În acest moment împartim egal aluatul în două boluri, apoi adaugam cacao într-unul și restul de 30 de gr de făină în celălalt.
Se combină separat cele două amestecuri până devin netede și omogene.
Presărăm cu făină o tavă rotundă de tort cu diametrul de 28 cm. De aici începe procedura de obținere a efectului de zebră. Trucul este să alternați cele două amestecuri turnând întotdeauna un polonic mic de amestec deschis în centrul tăvii, apoi unul de amestec închis și se continuă până s-au epuizat amestecurile.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, introducem tava și lăsăm la copt jumătate de ceas.
Înainte de-al scoate din cuptor se verifică dacă este copt cu o scobitoare care se introduce în mijloc. Dacă rămâne curată după ce am scos-o, tortul este perfect.

Serviți și vă bucurați dar nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire.

(Zenzero e Limone)

De același autor

Related Articles