Ascultă Radio România Reșița Live

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

În a doua zi a săptămânii vizităm gastronomic câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală. Astăzi vă invit să descoperim împreună aromele statului Ohio.
Grâul a pătruns mai târziu pe solurile bogate din Ohio, așa că pâinea de grâu a rămas un lux. În primăvara anului 1788, o companie a plantat primii cartofi, napi, dovleci, porumb, dovlecei, pepeni, fasole și castraveți.

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

Articol editat de Radio Resita, 5 decembrie 2023, 08:47

Vă recomand din bucătăria statului Ohio – Tigaie cremoasă de curcan cu roșii. Sunt necesare:

– 4 bucăți de piept de curcan dezosat și fără piele
– două linguri de ulei de măsline extravirgin
– două linguri de pastă de roșii
– o cană de smântână grasă
– jumătate de cană de parmezan
– o cutie de piure de roșii
– o linguriță de semințe de fenicul
– 3 căței de usturoi, tocati
– jumătate de linguriță de fulgi de ardei roșu, opțional
– șase frunze de varză fără nervuri
– un sfert de cană de frunze de busuioc, feliate subțiri
– sare și piper proaspăt râșnit.

Într-o tigaie mare pusă la foc mediu încingem uleiul de măsline. Condimentăm carnea cu sare și piper. Așezăm piepții de curcan în tigaie și îi rumenim aproximativ 5 minute. Întoarcem carnea și o prăjim la fel, pe cealaltă parte. Scoatem carnea și o lăsăm deoparte.

În aceeași tigaie, adăugăm pasta de roșii, usturoiul, semințele de fenicul și fulgii de ardei roșu și gătim unul sau două minute. Punem piureul de roșii și frunzele rupte de varză și lăsăm pe foc până se înmoaie frunzele. Acum amestecăm smântâna grasă cu jumătate din cantitatea de parmezan și turnăm în compoziție.

Reglăm gustul cu sare și piper și adăugăm piepții de curcan  înapoi în tigaie. Se mai lasa pe foc până când temperatura interioara a cărnurilor ajunge la 165- 170 de grade Celsius, măsurată cu un termometru pentru gătit. Se servește deasupra cu busuioc proaspăt și parmezanul rămas. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(wikipedia)

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 octombrie 2025, 05:00

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar

Astăzi traversăm Marea Mediterană și poposim pe spectaculoasa stâncă Gibraltar, acolo unde influențele britanice, spaniole și italiene se...

Rețetă europeană: Fideos al Horno – savoare mediteraneană cu homar, direct din Gibraltar
Rețetă cu fructe de mare: Cum se prepară corect caracatița
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 octombrie 2025, 05:00

Rețetă cu fructe de mare: Cum se prepară corect caracatița

Așa cum v-am obișnuit, în fiecare vineri aducem în prim-plan rețete delicioase cu pește sau fructe de mare, menite să vă inspire spre un stil...

Rețetă cu fructe de mare: Cum se prepară corect caracatița
Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 octombrie 2025, 05:00

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano

Astăzi vă prezentăm un desert clasic românesc, nelipsit din caietele de rețete ale bunicilor: Prăjitura Milano. Deși numele trimite cu gândul...

Rețeta tradițională de Prăjitură Milano
Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 14 septembrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure

Duminica este ziua dedicată familiei și celor dragi, iar un prânz de duminică delicios, servit cu bună dispoziție și un vin de calitate,...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu salată de avocado și creveți, friptură de porc la cuptor și tartă cu fructe de pădure
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 septembrie 2025, 06:00

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, alegând preparate ușoare, rapide și echilibrate,...

Dieta mediteraneană: chiftele rustice de vită și porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 august 2025, 07:19

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic

Duminica este despre familie, voie bună și bucuria unei mese împărtășite cu cei dragi. La Radio Reșița, vă propunem un meniu complet pentru...

Prânzul de duminică: rețete savuroase cu ciolan de porc, legume călite și desert clasic
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 august 2025, 06:14

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie

Duminica este momentul perfect pentru a petrece timp de calitate în familie, iar o masă de prânz gustoasă și echilibrată completează perfect...

Prânzul de duminică la Radio Reșița: Rețete savuroase pentru o masă în familie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 2 august 2025, 06:00

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață

În fiecare sâmbătă, la Radio Reșița, ne lăsăm inspirați de aromele lumii mediteraneene. Astăzi, nu vă propunem o rețetă anume, ci vă...

Sâmbăta mediteraneană la Radio Reșița: Dieta mediteraneană – mai mult decât o rețetă, un stil de viață