Ascultă Radio România Reșița Live

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

În a doua zi a săptămânii vizităm gastronomic câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală. Astăzi vă invit să descoperim împreună aromele statului Ohio.
Grâul a pătruns mai târziu pe solurile bogate din Ohio, așa că pâinea de grâu a rămas un lux. În primăvara anului 1788, o companie a plantat primii cartofi, napi, dovleci, porumb, dovlecei, pepeni, fasole și castraveți.

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

Articol editat de Radio Resita, 5 decembrie 2023, 08:47

Vă recomand din bucătăria statului Ohio – Tigaie cremoasă de curcan cu roșii. Sunt necesare:

– 4 bucăți de piept de curcan dezosat și fără piele
– două linguri de ulei de măsline extravirgin
– două linguri de pastă de roșii
– o cană de smântână grasă
– jumătate de cană de parmezan
– o cutie de piure de roșii
– o linguriță de semințe de fenicul
– 3 căței de usturoi, tocati
– jumătate de linguriță de fulgi de ardei roșu, opțional
– șase frunze de varză fără nervuri
– un sfert de cană de frunze de busuioc, feliate subțiri
– sare și piper proaspăt râșnit.

Într-o tigaie mare pusă la foc mediu încingem uleiul de măsline. Condimentăm carnea cu sare și piper. Așezăm piepții de curcan în tigaie și îi rumenim aproximativ 5 minute. Întoarcem carnea și o prăjim la fel, pe cealaltă parte. Scoatem carnea și o lăsăm deoparte.

În aceeași tigaie, adăugăm pasta de roșii, usturoiul, semințele de fenicul și fulgii de ardei roșu și gătim unul sau două minute. Punem piureul de roșii și frunzele rupte de varză și lăsăm pe foc până se înmoaie frunzele. Acum amestecăm smântâna grasă cu jumătate din cantitatea de parmezan și turnăm în compoziție.

Reglăm gustul cu sare și piper și adăugăm piepții de curcan  înapoi în tigaie. Se mai lasa pe foc până când temperatura interioara a cărnurilor ajunge la 165- 170 de grade Celsius, măsurată cu un termometru pentru gătit. Se servește deasupra cu busuioc proaspăt și parmezanul rămas. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(wikipedia)

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 22 octombrie 2025, 05:00

Ouă Humayun

Miercurea, redescoperim împreună fastuoasele, delicioasele și fabuloasele mâncăruri ale Orientului Mijlociu – o lume plină de mirodenii,...

Ouă Humayun
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 octombrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie

Duminica – ziua familiei, a bucuriei și a gustului desăvârșit Duminica este, prin tradiție, ziua dedicată familiei și celor dragi – un...

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 octombrie 2025, 05:00

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie

Sâmbăta este ziua în care vă propun o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru echilibrul dintre...

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie