Sufleu de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Italienii mănâncă la mesele săptămânale de cel puțin două- trei ori pește sau fructe de mare. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre, dar ca și în cazul legumelor, nu sunt foarte apreciate de toată lumea.
Peștele se poate găti în diferite moduri: prăjit într-o tigaie, fiert, copt la cuptor, la  grătar sau se poate mânca inclusiv fără preparare termică.

Ați mâncat vreodată Sufleu de pește? Nici nu știți ce ați pierdut.

Ca să-l gătiți trebuie să aveți:
– un biban sau șalău
– două ouă
– unt după gust
– 150 ml de lapte
– două linguri rase de făină
– sare în funcție de gustul personal.

Originea preparatului este franceză.
Pur și simplu este o caserolă de pește fragedă cu sos gros și cremos de lapte. Făina trebuie să prăjită într-o tigaie uscată și apoi diluată cu lapte.
Gătiți într-o cratiță mică în timp ce amestecați până devine ca un terci.

Timp de gătire între 5 și 10 minute. Se strecoară sosul printr-o sită într-un recipient separat.
Se condimentează cu sare și se amestecă.

Se curăță și se fierbe bibanul sau șalăul în apă cu sare până se înmoaie. După aceea se separă fileul de oase și se adaugă în sosul de smântână.
Gălbenușurile se separă de albușuri. Se pudrează cu sare,  după care se adaugă la pește. Peștele și sosul se blendează.

Albușurile se amestecă energic cu mixerul până când devin albe. După aceea se combină cu sosul și peștele.  Se unge o tavă de copt cu unt și se distribuie în ea combinația.

Tava cu viitorul sufleu se pun în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute sau până se gătește complet. După ce s-a terminat procesul de gătire al sufleului se lasă la răcit în tavă, după care se taie în pătrate, dreptunghiuri sau romburi în funcție de cum doriți.

Se poate servi la prânz sau cină.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

De același autor

Related Articles