Ascultă Radio România Reșița Live

Salată mediteraneană cu macrou

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară.
Rețetele mediteraneene includ alimente vibrante care sunt bogate în legume, fructe, leguminoase, proteine slabe și grăsimi sănătoase, adică uleiul de măsline. Se pune accent pe ingredientele pe bază de plante, iar aceste mâncăruri ușoare și sănătoase vă vor face să vă simțiți foarte bine.
Marea majoritate a preparatelor mediteraneene sunt sau au fost inspirate de mâncăruri italiene. Există multe rețete pe care astăzi le considerăm tradiționale și care s-au născut în urma lipsei sau înlocuirii ingredientelor. Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante, chiar libertatea de a greși și de a încerca din nou.

Salată mediteraneană cu macrou

Articol editat de Valentina Adam, 9 noiembrie 2024, 08:29

Salată mediteraneană cu macrou vă propun.
Ingrediente
:
– 500 de gr de file de macrou în ulei
– 100 de gr de penne
– un ardei roșu dulce
– doi castraveți cornișon
– un pumn de rosii chery și de amestec de salată
– o jumătate de ceapă roșie
– o lingură de oţet
– ulei de măsline
– piper negru și sare de mare
– o lingură de suc de lămâie
– mustar de Dijon
– o lingură de miere.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius în modul grill.
Fierbeți pennele în apă cu sare, până devoin al dente.
Tăiați ardeiul dulce în cuburi mari, îndepărtând tulpina și semințele. Tăiați roșiile cherry în jumătate.
Într-o tigaie care se poate pune la cuptor, se încălzește uleiul de măsline și se pun legumele tocate, apoi se ia de pe foc, se adaugă sare și piper și se coace la cuptor până se înmoaie, timp de 10- 15 minute.
Curățați ceapa roșie, tăiați-o în felii subțiri și marinați-o în oțet.
Curățați castraveții, tăiații în cercuri și puneti-i într-un castron adânc împreună cu amestecul de salată.
Pregătiți dressingul. Combinați oțetul cu muștar și miere, adăugați zeamă de lămâie și ulei de măsline, sare și piper și amestecați.
Puneți jumătate din dressing la castraveți și salată și ceapa murată oțet și combinați totul.
Amestecați pennele fierte cu legumele coapte și sosul rămas.
La castraveți și salată se adaugă fileul de macrou împărțit în bucăți și se amestecă totul. Se servește pe o farfurie mare.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună! 

Daniel Babun

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta