Ascultă Radio România Reșița Live

Ruladă pufoasă de carne tocată umplută cu ouă

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Ruladă pufoasă de carne tocată umplută cu ouă

Articol editat de Radio Resita, 16 martie 2024, 10:01 / actualizat: 16 martie 2024, 12:09

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesare acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Ruladă pufoasă de carne tocată umplută cu ouă la cuptor este mâncarea pe care o propun.

Pentru prepararea rețetei avem de lucru cu:
– un kg de carne de pui, tocată
– 200 de gr de pesmet
– jumătate de buchet de pătrunjel
– o roșie rasă, cu tot cu sucul ei
– o ceapă dată pe răzătoare
– un cățel de usturoi, tocat
– o linguriță și jumătate de oregano
– o linguriță de cimbru
– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, opțional
– trei linguri de ulei de măsline
– un sfert de cană de parmezan ras
– cinci ouă fierte tari.

Pentru cartofi:
– un kg de cartofi, tăiați felii
– o linguriță de oregano
– sare și piper
– un sfert de cană de ulei de măsline
– o jumătate de cană de apă

Pentru sosul de roșii:
– o jumătate de cană de Passata
– un sfert de cană de apă.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tăiați o bucată mare de hârtie de copt sau folie de aluminiu, puneți-o pe blatul de lucru și ungeți o tavă mare de copt.
Puneți ingredientele ruloului într-un castron mare și frământați bine până se omogenizează. Dacă amestecul pare uscat, adăugați puțină apă.
Transferați amestecul pe hârtie de copt, faceți un dreptunghi de 30 cm pe 20 cm și puneți ouăle în mijloc. Cu ajutorul hârtiei, rulați și apăsați ușor orice goluri pentru a le închide. Nu exagerați, pentru că atât cât se lucrează mai mult la el, cu atât își pierde forma.
Așezați ruloul cu grijă pe tava tapetată cu hârtie, apoi trageți de hârtie și scoateți-o.

Amestecați cartofii cu restul ingredientelor și puneți-i în tigaie. Adaugați apă cât să acopere fundul tigăii.
Coaceți aproximativ o oră, sau până când cartofii sunt gata. Dacă este necesar, adăugați puțină apă în tavă în timpul coacerii.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Etichete:
Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 31 iulie 2025, 06:01

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie

Ca în fiecare joi, la Radio Reșița pătrundem în universul plin de culoare și rafinament al dulciurilor internaționale, unde desertul este nu...

Rețeta dulce de joi: Goxua – desertul tradițional basc cu frișcă, pandișpan și cremă de vanilie
Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 30 iulie 2025, 06:00

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane

În fiecare miercuri la Radio Reșița, explorăm aromele rafinate și condimentate ale Orientului Mijlociu, un spațiu culinar influențat de...

Rețetă de miercuri din Orientul Mijlociu: Hibeș – aperitiv cremos cu tahini și arome otomane
Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 iulie 2025, 06:00

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia

Marțea, la Radio Reșița, explorăm arome de pe cele două continente americane, iar astăzi vă aducem o rețetă savuroasă din America de Sud....

Rețetă de marți din America Latină: Papas a la Huancaína – gust picant din Peru și Bolivia
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă