Ascultă Radio România Reșița Live

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.
Dieta mediteraneană deține recordul pentru cel mai sănătos stil de alimentație dintre cele peste 40 de regimuri alimentare răspândite în întreaga lume.
Meritul constă în capacitatea sa, acum recunoscută în mod unic, de a promova longevitatea și de a preveni o serie de boli cronice netransmisibile, în special de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet zaharat.

Pui copt în sos cremos de spanac

Articol editat de Radio Resita, 30 noiembrie 2024, 10:41

Cu pui copt în sos cremos de spanac vă propun spre delectare.
Pulpele de pui se prăjesc și apoi se coc în cremă cu usturoi și spanac. Sosul cremos conferă cărnii de pui suculență și fragezime.

Folosim:
– câte o pulpă superioqră de pui, de persoană
– un polonic de spanac pentru fiecare mesean
– două cepe
– 150 de ml desmântână cu minim 20% grăsime
– 3 căței de usturoi
– o lingură deulei vegetal
– sare și piper negru proaspăt măcinat.

Pregătiți toate ingredientele necesare.
Sortați spanacul, îndepărtați cozile, clătiți și uscați.
Clătiți pulpele de pui și uscați cu un prosop de hârtie.
Tăiați pulpele mari în două părți. Pune puiul într-o tigaie cu ulei vegetal încălzit. Se prăjește la foc mare până se rumenește pe ambele părți, aproximativ 4 minute.
Puneți puiul într-o tavă de copt, adăugați sare și piper.
Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 180 de grade.
Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Se prăjește la foc mediu timp de 6 minute, amestecând.
Tăiați spanacul fâșii subțiri și adăugați-l în tigaie. Se sărează totul și se piperează ușor. Se amestecă.
Se toarnă smântână și 100 ml ded apă în tigaie. Se amestecă, se aduce la fierbere și se ia de pe foc.
Turnați sosul rezultat peste pui.
Pune carnea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Puiul copt în sos cremos de spanac este gata.

Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta