Ascultă Radio România Reșița Live

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.
Dieta mediteraneană deține recordul pentru cel mai sănătos stil de alimentație dintre cele peste 40 de regimuri alimentare răspândite în întreaga lume.
Meritul constă în capacitatea sa, acum recunoscută în mod unic, de a promova longevitatea și de a preveni o serie de boli cronice netransmisibile, în special de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet zaharat.

Pui copt în sos cremos de spanac

Articol editat de Radio Resita, 30 noiembrie 2024, 10:41

Cu pui copt în sos cremos de spanac vă propun spre delectare.
Pulpele de pui se prăjesc și apoi se coc în cremă cu usturoi și spanac. Sosul cremos conferă cărnii de pui suculență și fragezime.

Folosim:
– câte o pulpă superioqră de pui, de persoană
– un polonic de spanac pentru fiecare mesean
– două cepe
– 150 de ml desmântână cu minim 20% grăsime
– 3 căței de usturoi
– o lingură deulei vegetal
– sare și piper negru proaspăt măcinat.

Pregătiți toate ingredientele necesare.
Sortați spanacul, îndepărtați cozile, clătiți și uscați.
Clătiți pulpele de pui și uscați cu un prosop de hârtie.
Tăiați pulpele mari în două părți. Pune puiul într-o tigaie cu ulei vegetal încălzit. Se prăjește la foc mare până se rumenește pe ambele părți, aproximativ 4 minute.
Puneți puiul într-o tavă de copt, adăugați sare și piper.
Porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 180 de grade.
Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Se prăjește la foc mediu timp de 6 minute, amestecând.
Tăiați spanacul fâșii subțiri și adăugați-l în tigaie. Se sărează totul și se piperează ușor. Se amestecă.
Se toarnă smântână și 100 ml ded apă în tigaie. Se amestecă, se aduce la fierbere și se ia de pe foc.
Turnați sosul rezultat peste pui.
Pune carnea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Puiul copt în sos cremos de spanac este gata.

Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă