Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se consolidează, în compania unei mâncăruri bune și a unui vin de calitate.

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

Articol editat de Valentina Adam, 1 septembrie 2024, 10:33

Supă cremă de ciuperci servim la primul fel.
Vom lua:
– o pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci
– 3 căței de usturoi
– 30 de gr de unt
– 20 de ml de ulei de măsline
– 100 de ml de smântănă de gătit lichidă
– 500 de ml de supă de legume sau stock de pui sau apă
– o linguriță de cimbru
– sare și piper după gust.

Într-o oală, punem la călit usturoiul tocat în unt și ulei de măsline. Adăugam Amestecul de Supă Cremă de Ciuperci, presărăm sare, piper, o linguriță de cimbru și călim 6 minute. Turnăm supa de legume și lăsăm totul la fiert 15-20 min. Blendam legumele cu smânătana de gătit până obținem o cremă fină și consistentă. Servim supa cu crutoane unse cu ulei de măsline, cimbru și sare.

Pentru al doilea fel vă propun Fish fingers cu mazăre și sos tartar.
Pregătim:
– o cutie de Fish Fingers de 250 de gr
– o pungă de mazăre fină de 450 de gr
– o ceapă roșie tăiată cubulețe
– o jumătate de cană de castraveți murați, tăiați brunoise
– 2 căței de usturoi
– un sfert de legătură de pătrunjel
– o lingură de capere
– treisfert de cană de maioneză
– 200 de gr de unt
– sare și piper negru proaspăt râșnit.

Într-o oală cu apă clocotită și sare fierbem mazărea congelată în jur de 10 minute. După care o scurgem, o clatim în apă rece, o așezăm într-un castron și o zdrobim cu o furculiță. Adăugăm unt pentru a-i oferi o consistentă mai cremoasă și mai delicată. Punem Fish Fingers  într-o tavă, pe hârtie de copt și introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, până în 20 de minute. În funcție de preferințe, bucățile de Fish Fingers se pot și prăji într-o tigaie cu ulei încins.

La desert ne îndulcim cu Budincă din piure de mango și de chia.
Pentru Piure de mango folosim:
– o pungă de mango bucăți de 450 de gr
– o linguriță de miere
– frunze de busuioc pentru decor.

Budinca de chia o facem din:
– 50 de gr de semințe de chia
– 400 de ml de lapte de cocos, de migdale sau de vacă
– o lingură de miere.

Punem semințele de chia într-un borcan, turnăm laptele împreună cu mierea. Amestecăm până se dizolvă mierea. Acoperim borcanul și îl punem la frigider peste noapte.
Cu câteva minute înainte să servim budinca, pregătim piureul de mango. Mixăm bucățile de mango decongelate împreună cu o linguriță de miere până obținem un piure fin. Se poate adăuga și o banană coaptă.
Pentru montaj, luăm câteva linguri de budincă de chia și le punem într-un pahar peste care adăugăm câteva linguri de piure de mango. Decorăm cu frunze proaspete de busuioc pentru o extra prospețime și savurăm imediat.
Bucurați-vă de prânzul de duminică alături de cine-l serviți!

Daniel Babun

 (romaniaforgold.ro)

Rețetă europeană – Ciger sarma
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 16 septembrie 2024, 08:29

Rețetă europeană – Ciger sarma

Bucătăriile țărilor europene sunt diverse dar ele au anumite  caracteristici comune care le diferențiază de alte regiuni. Carnea este mai...

Rețetă europeană – Ciger sarma
Prânzul de duminică: ciorbă de praz, tocănița ardelenească de porc și tăieței cu pesmet
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 septembrie 2024, 08:52

Prânzul de duminică: ciorbă de praz, tocănița ardelenească de porc și tăieței cu pesmet

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorbă de praz, tocănița ardelenească de porc și tăieței cu pesmet
Rețetă – Moussaka grecească
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 septembrie 2024, 09:45

Rețetă – Moussaka grecească

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană are o...

Rețetă – Moussaka grecească
Prânzul de duminică: ciorba de fasole păstăi,  șnitel crispy și tiramisu la pahar
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 8 septembrie 2024, 10:09

Prânzul de duminică: ciorba de fasole păstăi,  șnitel crispy și tiramisu la pahar

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorba de fasole păstăi,  șnitel crispy și tiramisu la pahar
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 7 septembrie 2024, 09:56

Pui piccata

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui piccata
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 2 septembrie 2024, 08:32

Friptură cu sos cremă de ceapă

 În fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia țărilor de pe Bătrânul Continent. Irlanda a devenit remarcată ca o...

Friptură cu sos cremă de ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 31 august 2024, 10:24

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană a...

Pulpe de pui la cuptor cu năut, măsline și verdeață
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 28 august 2024, 09:00

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Rețetă din Orientul Mijlociu-Mujadara