Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

A sta la masă cu familia Duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se consolidează, în compania unei mâncăruri bune și a unui vin de calitate.

Prânzul de duminică: supă cremă de ciuperci, fish fingers cu mazăre și sos tartar și budincă din piure de mango și de chia

Articol editat de Valentina Adam, 1 septembrie 2024, 10:33

Supă cremă de ciuperci servim la primul fel.
Vom lua:
– o pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci
– 3 căței de usturoi
– 30 de gr de unt
– 20 de ml de ulei de măsline
– 100 de ml de smântănă de gătit lichidă
– 500 de ml de supă de legume sau stock de pui sau apă
– o linguriță de cimbru
– sare și piper după gust.

Într-o oală, punem la călit usturoiul tocat în unt și ulei de măsline. Adăugam Amestecul de Supă Cremă de Ciuperci, presărăm sare, piper, o linguriță de cimbru și călim 6 minute. Turnăm supa de legume și lăsăm totul la fiert 15-20 min. Blendam legumele cu smânătana de gătit până obținem o cremă fină și consistentă. Servim supa cu crutoane unse cu ulei de măsline, cimbru și sare.

Pentru al doilea fel vă propun Fish fingers cu mazăre și sos tartar.
Pregătim:
– o cutie de Fish Fingers de 250 de gr
– o pungă de mazăre fină de 450 de gr
– o ceapă roșie tăiată cubulețe
– o jumătate de cană de castraveți murați, tăiați brunoise
– 2 căței de usturoi
– un sfert de legătură de pătrunjel
– o lingură de capere
– treisfert de cană de maioneză
– 200 de gr de unt
– sare și piper negru proaspăt râșnit.

Într-o oală cu apă clocotită și sare fierbem mazărea congelată în jur de 10 minute. După care o scurgem, o clatim în apă rece, o așezăm într-un castron și o zdrobim cu o furculiță. Adăugăm unt pentru a-i oferi o consistentă mai cremoasă și mai delicată. Punem Fish Fingers  într-o tavă, pe hârtie de copt și introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, până în 20 de minute. În funcție de preferințe, bucățile de Fish Fingers se pot și prăji într-o tigaie cu ulei încins.

La desert ne îndulcim cu Budincă din piure de mango și de chia.
Pentru Piure de mango folosim:
– o pungă de mango bucăți de 450 de gr
– o linguriță de miere
– frunze de busuioc pentru decor.

Budinca de chia o facem din:
– 50 de gr de semințe de chia
– 400 de ml de lapte de cocos, de migdale sau de vacă
– o lingură de miere.

Punem semințele de chia într-un borcan, turnăm laptele împreună cu mierea. Amestecăm până se dizolvă mierea. Acoperim borcanul și îl punem la frigider peste noapte.
Cu câteva minute înainte să servim budinca, pregătim piureul de mango. Mixăm bucățile de mango decongelate împreună cu o linguriță de miere până obținem un piure fin. Se poate adăuga și o banană coaptă.
Pentru montaj, luăm câteva linguri de budincă de chia și le punem într-un pahar peste care adăugăm câteva linguri de piure de mango. Decorăm cu frunze proaspete de busuioc pentru o extra prospețime și savurăm imediat.
Bucurați-vă de prânzul de duminică alături de cine-l serviți!

Daniel Babun

 (romaniaforgold.ro)

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 22 octombrie 2025, 05:00

Ouă Humayun

Miercurea, redescoperim împreună fastuoasele, delicioasele și fabuloasele mâncăruri ale Orientului Mijlociu – o lume plină de mirodenii,...

Ouă Humayun
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 octombrie 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie

Duminica – ziua familiei, a bucuriei și a gustului desăvârșit Duminica este, prin tradiție, ziua dedicată familiei și celor dragi – un...

Prânzul de duminică: supă cremă de cartofi, friptură bavareză și găluște de cartofi – aromele autentice ale Germaniei în farfurie
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 octombrie 2025, 05:00

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie

Sâmbăta este ziua în care vă propun o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru echilibrul dintre...

Pui umplut cu orez, stafide și condimente – gust mediteranean, sănătate și echilibru în farfurie