Paste cu zucchini și șuncă fiartă

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Prin bucătăria mediteraneană înțelegem tradiția culinară comună a regiunilor care mărginesc Marea Mediterană iar în Italia rolul cel mai reprezentativ îl au rețetele gustoase și aromate din regiunile sudice. Măcărurile simbolice ale acestei bucătării sunt alcătuite din ingrediente simple care sunt folosite crude, sotate în tigaie sau prăjite la cuptor pentru a crea nuanțe de gust și arome care vor cuceri pe toată lumea.
Dintre legume, protagonistele absolute sunt rosiile: pot fi folosite crude sau alternativ, pot fi gătite și transformate într-un condiment pentru a fi aromate cu frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt, în funcție de dorința de a face un preparat din carne sau pește.

Un alt ingredient fundamental al bucatariei mediteraneene este uleiul de masline extravirgin, condimentul de baza al acestei bucatarii, esential pentru a da tonus unei salate simple precum si unui fel de mancare din pește proaspat.

Vă propun pentru astăzi Paste cu zucchini și șuncă fiartă.
Zucchini  sunt legumele de vară deosebit de proaspete și potrivite pentru numeroase combinații gastronomice.
Ca ingrediente folosim:
– 750 de gr de zucchini mici și proaspeți
– două linguri de unt
– 80 de gr de șuncă fiartă
– un cățel de usturoi
– o legătură de pătrunjel
– 350 de gr de spaghete
– sare și piper proaspăt râșnit.

Pentru a prepara pastele cu șuncă fiartă și zucchini trebuie în primul rând să spălăm și să curățăm zucchini. După aceea îi tăiem în jumătate pe lungime și facem felii subțiri semicirculare din fiecare jumătate.
Călim zucchini în unt împreună cu usturoiul și pătrunjelul tocat.

Punem și șunca fiartă pe care am tăiat-o grosier. Lăsăm totul să se rumenească încet până când zucchini s-au gătit.  În acest timp fierbem pastele în multă apă cu sare, le scurgem și le amestecăm imediat în cratița cu zucchini. Mâncarea se servește imediat.

Poftă bună și să gătiți cu dragoste. (Daniel Babun)

(galbani.it)

Foto pixabay.com

De același autor

Related Articles