Ascultă Radio România Reșița Live

Paste cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.
Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre, dar ca și în cazul legumelor, nu sunt foarte apreciate de toată lumea.
Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.
Peștele se poate găti în diferite moduri: prăjit într-o tigaie, fiert, copt la cuptor, la  grătar sau se poate mânca inclusiv fără preparare termică, dar stropit cu suc de lămâie. Un excelent aperitiv.

Paste cu fructe de mare

Articol editat de Radio Resita, 16 martie 2024, 09:58

Pentru Paste cu fructe de mare ne trebuie:
– o ceapă potrivită tocată foarte fin
– doi căței de usturoi zdrobiți fin
– 800 de gr de midii
– doi calamari feliați
– 300 de gr de creveți
– trei roșii coapte, fără semințe și tocate
– 500 de gr de spaghete
– ulei de măsline și Ouzo
– sare și piper proaspăt măcinat
– doi ardei iuți și pătrunjel fin tocați

Se curăță midiile, se spală cochiliile și se pun într-o strecurătoare.
Curățăți creveții, îndepărtați coaja, dar păstrați capetele atașate de corp. Tăiați calmarul în felii.
Fierbeți pastele în apă cu sare, cu două minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj.
Încingeți uleiul într-o tigaie mare și căliți ceapa și usturoiul zdrobit la foc mare timp de două până la trei minute.
Adăugați crevetii și calamarii și gătiți două minute până își schimbă culoarea.
Se stinge cu Ouzo și se lasă să se evapore complet alcoolul.
Cu o lingura cu fanta scoatem pe o farfurie creveții și calmarii și îi rezervăm
Puneți roșiile și legumele.

Se acoperă cu capac și se lasă pe foc până își eliberează sucul. Acum se adaugă și midiile. Agitați tigaia pentru a se deschide cochiile.
Cele care nu se deschid, după amestecare le scoatem și le aruncăm.
Adăugați din nou creveții și calmarul.
Cu clește și pe măsură ce se scurg puneți pastele fierte în sos. Stropiți cu puțin ulei de măsline.

Râșnim piper pe care-l punem în mâncare și gătim timp de două până la maxim trei minute pentru a lăsa spaghetele să absoarbă lichidul din fructe de mare și sos.
Dacă vreți să puneți sare, gustați mai întâi. La sfârșit se presară pătrunjel tocat fin. Se servește imediat.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

Etichete:
Clătite brașovene
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 13 iulie 2024, 10:33

Clătite brașovene

În această sâmbătă nu vă prezint nicio rețetă dintr-o țară cu deschidere la Marea Mediteraneeană deoarece este un weekend românesc la...

Clătite brașovene
Lămâi conservate
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 3 iulie 2024, 07:43

Lămâi conservate

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Lămâi conservate
Jigg din Newfoundland
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 2 iulie 2024, 07:41

Jigg din Newfoundland

Americile au o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au...

Jigg din Newfoundland
Prebranica
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 1 iulie 2024, 07:38

Prebranica

Ca de obicei, în fiecare zi de luni poposim într-o bucătărie dintr-o țară europeană.Bucătăriile de pe Bătrânul Continent au preparte...

Prebranica
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 27 iunie 2024, 07:00

Millefeuille cu zmeură, frișcă și sos de ciocolată

 În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Vă propun să ne bucurăm de un dulce de...

Millefeuille cu zmeură, frișcă și sos de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 26 iunie 2024, 07:00

Arayes

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.Influențate de o istorie bogată a...

Arayes
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 25 iunie 2024, 08:57

Locrio de orez cu pui

Americile au o mare varietate culturală și gastronomică, deoarece fiecare zonă a știut să dea nota sa unică mâncărurilor. Unele regiuni au...

Locrio de orez cu pui
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 iunie 2024, 09:41

Crudaiola de roșii cu sos de hamsii, busuioc și crutoane

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Crudaiola de roșii cu sos de hamsii, busuioc și crutoane