Ascultă Radio România Reșița Live

Înghețată

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Nu cred că există cineva să nu iubească înghețata.
Pentru astăzi mă prezint în fața voastră cu două rețete simple, dar foarte delicioase.
Prima este o rețetă de înghețată cu unt de arahide.

Înghețată

Articol editat de Radio Resita, 16 martie 2024, 09:51

Ne trebuie:
– 550 de ml de frișcă
– 250 de ml de lapte
– 450 de gr de unt de arahide
– 125 de gr de zahăr
– o linguriță de esență de vanilie
– 4 gălbenușuri de ou
Puneți smântâna pentru frișcă și laptele cu zahărul, untul de arahide și vanilia într-o tigaie grea.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând în mod constant 10 minute până când zahărul s-a dizolvat și amestecul este omogen.
Luați tigaia de pe foc.
Bateți gălbenușurile într-un castron până devin spumoase.
Adăugați smântâna fierbinte și continuați să bateți până când amestecul este omogen.
Turnați amestecul fierbinte de ouă în  cratiță și continuați să bateți până se omogenizează bine.
Lăsați crema să se amestece la foc până la 10 minute. Se îngroașă până când curge încet de pe partea rotunjită a lingurii. Nu lăsați compoziția să fiarbă.
După ce este gata turnați crema în boluri de servit pe care le lăsați să se răcească în frigider.

A doua rețetă are nevoie de următoarele ingrediente:
– 100 de gr de zahăr
– 80 de grame de pudră de înghețată
– 500 de ml de lapte sau 400 de ml lapte + 100 de ml frișcă
– 75 de gr de stafide înmuiate în rom
– 300 de gr de ananas

Curățați ananasul și-l face-ți piure într-un blender.
Pudra de înghețată se pune într-un bol împreună cu 100 de grame de zahăr.
Puneți 400 de ml lapte amestecat cu 100 de ml frișcă în vasul cu amestecul de praf de înghetata cu zahăr și se bate un minut la setarea cea mai mare. Trebuie să rezulte un amestec fără cocoloașe. Adăugați piureul de ananas și amestecați bine. După aceea puneți stafidele hidratate cu rom. Amestecați din nou, dar ușor.
Puneți această compoziție la frigider sau congelator.

Serviți cu poftă înghețata și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă