Cotlet majordom de porc

În fiecare zi de luni a săptămânii vă propun să savurăm o porție de mâncare din bucătăriile țărilor europene. Avem de lucru cu rețete noi, dar ne amintim și vechile preparate care au fost baza celor actuale. Fiecare bucătărie europeană are aromele și savorile sale specifice, dar să nu uităm că majoritatea s-au influențat unele pe altele.

Gastronomia europeană a marcat, mai mult sau mai puțin, toate bucătăriile continentelor. Binențeles și bucățele europene au primit influențe de la țările pe care locuitorii vechiului continent le-au cucerit. Astăzi vom încheia vizita prin gastronomia din Ungaria.
Caracteristicile bucătăriei maghiare aparțin culturii poporului. Dezvoltarea gastronomiei maghiare a avut loc de-a lungul istoriei țării. Rezultatul procesului: preparate creative, gust unic, condimente deosebite.
De-a lungul secolelor, arta culinară a fost în mod continuu modelată, iar asupra ei se pot observa și efectele altor popoare. De asemenea, este interesant că în diferite zone ale țării putem întâlni și diferite obiceiuri alimentare și alimente. Datorită acestui fapt, putem spune că vizitatorii pot experimenta cu adevărat o gastronomie interesantă și variată în Ungaria.
Dar, ca în fiecare țară, există ingredientele, aromele, felurile de mâncare care caracterizează cel mai bine obiceiurile alimentare.
Istoria bucătăriei maghiare are secole în spate. În acest proces, nu numai că au adoptat diferite feluri de mâncare, dar și utilizarea materiilor prime s-a schimbat foarte mult.
Carnea, legumele, fructele, pâinea, mierea și produsele lactate sunt printre cele mai populare ingrediente ale mâncărurilor.

Carnea a fost și este încă una dintre cele mai scumpe materii prime. Vechii maghiari au mâncat în mare parte carne de pasăre, pui, rață sau gâscă. Unul dintre cele mai populare tipuri de carne este în mod clar carnea de porc. Abatorizarea porcilor a fost unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, dar poate fi văzut și astăzi în multe părți ale țării. Sunt populare și diverse tipuri de pește și carne de vânat.
Printre caracteristicile bucătăriei maghiare se numără și diverse condimente caracteristice. Paprika este clar în prim-plan. Acestea includ piper, mărar, maghiran, cimbru, rozmarin, scorțișoară sau busuioc.
Cele mai populare feluri de mâncare sunt, fără îndoială, tocana, gulașul, ciorba de pește, varză, pui cu ardei și burta. Dintre deserturi, prăjiturile tobă, Eszterházy, Somló galuska, kürtős, caș Rákóczi sunt în mod clar cele mai populare. Aceste preparate pot fi găsite în meniul majorității restaurantelor maghiare Vă mai spun că rețetele maghiare sunt ușor de preparat.

Cotlet majordom de porc, este preparatul simplu, dar deosebit, pe care vi-l propun.

Ingrediente folosite:
– 8 felii de mușchi de porc
– 200 de gr de unt
– 3 căței de usturoi
– o linguriță de muștar
– o lingură de pătrunjel proaspăt tocat
– puțin suc de lămâie
– ulei pentru gătit
– sare și piper proaspăt râșnit

La început pregătim untul condimentat. Folosim jumătate din cantitatea de unt. Radem usturoiul în untul lăsat la temperatura camerei. După aceea adăugăm pătrunjelul tocat, muștarul, sare, piper și puțină zeama de lămâie.

Punem untul condimentat pe o folie, îl rulăm, îl modelăm în formă de cilindru și îl  punem în frigider ca să se întărească și să poată fi feliat. Acesta poate fi chiar pregătit în avans pentru că se păstrează în frigider.

Pregătim și garnitura din timp, deoarece acest preparat trebuie servit imediat ce carnea este gătită, cât este fierbinte, pentru că untul condimentat doar se va topi pe ea.
Desfacem puțin cotletele și le sărăm și piperăm pe ambele părți.
Încălzim uleiul într-o tigaie și adaugăm lingura de unt rezervată. Asta va face carnea mai gustoasă.
Prăjim ambele părți ale feliilor de muschii până se înroșesc frumos.
Cotletul de porc se servește cu cartofi prăjiți sau piure. Punem pe o farfurie garnitura și două felii de carne. Folosind un cuțit ascuțit înmuiat în apă caldă, feliem untul condimentat și punem deasupra fiecărei felii de carne.

Savurați cotletul majordom de porc și să aveți Poftă bună și parte numai de bine.

Daniel Babun

(mimama-konyhaja.hupampuska.com)

De același autor

Related Articles