Cotlet în stil kievean din carne de pui tocată

Bucătăriile țărilor europene sunt diverse dar ele au anumite  caracteristici comune care le diferențiază de alte regiuni. Carnea este mai proeminentă și mai consistentă. Multe produse lactate sunt folosite în gătit. Cartofii și varza sunt legumele importante în alimentația europenilor.
Și astăzi vă prezint o rețetă din Ucraina. Locuitorii țării sunt oameni prietenoși și ospitalieri care știu să se hrănească pregătind o masă generoasă. De acestă prietenie și ospitalitate nu au parte rușii după ce le-au cotropit teritoriul.  
Fiecare regiune din Ucraina are propriile sale caracteristici gastronomice unice.
Regiunea Kiev dezvăluie o bogăție gastronomică.
Foarte gătită acasă este o rețetă de friptură cu cartofi.
Carnea marinată în ierburi și aromată cu legume este tradițională pe teritoriul regiunii Kiev chiar din vremea Rusiei Kievene. Cu toate acestea doar familie bogate și nobile și-au putut permite acest preparat. În regiunea Kiev cultivarea cartofilor este răspândită și s-au hotărât cu sute de ani în urmă să îi adauge la fripturi. În plus, tipul de hrană a devenit mai accesibil pentru diferite segmente ale populației. Așa și-a câștigat popularitatea.

Se crede că bazele tradițiilor culinare ucrainene au fost puse acum mai bine de 7.000 de ani. Se pare că vechii locuitori ai teritoriului făceau un fel de pâine din diferite cereale  care a devenit mai apoi capul tuturor meselor. La început se făcea pâinea din cereale proaspete, apoi s-a făcut din făină uscată.  În unele regiuni ale Ucrainei au fost adăugate diferite ingrediente, care au contribuit la varietatea incredibilă. Acest lucru este dovedit chiar de scrisorile lui Balzac. Citez: “…Când vii în Ukraina, în acest paradis pământesc, am observat deja 77 de moduri de a face pâine”, am încheiat citatul.  
Datorită faptului că pământul ucraineenilor a făcut parte  multă vreme din state diferite și a fost sub influența diferitelor naționalități, caracteristicile culturale ale regiunilor au fost separate unele de altele.
Factorii geografici au jucat un rol important. Dar, în ciuda acestui fapt, pe întreg teritoriul există un set omogen de materii prime alimentare (carne de porc, untură, sfeclă roșie, făină de grău, leguminoase, uleiuri vegetale) și un mod de prelucrare pentru aceasta. Mâncărurile tradiționale ucrainene sunt în principal fierte, coapte sau fripte.

Vă spun cum se gătește un cotlet în stil kievean din carne de pui tocată.
Pregătim:
– 500 de gr de carne de pui tocată
– o cană de făină
– o cană de pesmet
– 100 de gr de untură
– o legătură de mărar
– 100 de gr de unt
– 3 ouă
– piper proaspăt râșnit și sare după gust

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mixăm într-un bol carnea de pui tocată cu 100 de gr de untură. Adăugăm sare și piper după gust și amestecăm sârguincios.
Spălăm firele de mărar și le tocăm cu cuțitul. Împărțim 100 de gr de unt în 6 cuburi. Tot în 6 părți împărțim și carnea amestecată cu untură. Spargem într-un castron 3 ouă și le batem puțin cu o furculiță.

Rulăm cuburile de unt în mărar tocat. Punem o bucată de unt cu mărar în fiecare bucată de carne tocată și facem bile pe care le aplatizăm. Carnea o ungem cu ulei.
Tăvălim carnea în pesmet, apoi în ou și pesmet și încă o dată în ou și pesmet. În acest fel, vom obține un înveliș pane dublu. Bucățile de carne se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptor pentru 30- 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Dacă ucraineeni sunt mari consumatori de cartofi ar fi normal, dacă vă hotărâți să preparați aceste cotlete din carne tocată de pui, să le serviți cu cartofi, gătiți în ce fel doriți.

Poftă bună și bucurați-vă de de ce preparați!

Daniel Babun

(klopotenko.com)

De același autor

Related Articles