Cârnați de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Sper ca și rețeta de astăzi să o încercați și să o apreciați.
Vă propun Cârnați de pește.
Este o modalitate ușoară de a face cârnați de casă în propria bucătărie și fără să aveți ustensile și instrumente dedicate umplerii cârnaților.  Puteți găti și cârnați de carne în acest fel. Cei care apreciază carnea de pește și cârnații acest preparat este neobișnuit și gustos.

În primul rând avem nevoie de:
– 500 de gr de file de pește proaspăt și fără oase. Puteți folosi păstrăv
– o ceapă medie
– 150 de ml de smântână cu minim 20% grăsime
– un ou
– sare după gust și condimente de care doriți.

Dacă luați alți pește pentru cârnați și folosiți bulion de pește în loc de smântână, preparatul este unul dietetic.
Puteți face câteva modificări la rețetă, nu doar să tocați ceapa, ci să o și fierbeți puțin cu morcovi rași și să adăugați usturoi.
Curățăm peștele, scoatem oasele și măcinăm fileurile cu ceapă, într-un blender până se omogenizează. Aceasta este prima etapă de măcinare, deci aluatul de carne nu va fi foarte omogen.
Adăugați în blender condimentele și sarea, oul bătut și mixați din nou.
În funcție de cât de uscată este carnea se adaugă smântână și se pasează din nou în blender.
Desfășurați o folie alimentară și întindeți la jumătatea ei câteva linguri generoase din aluatul de pește.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de folie și ajustați cu mâna pentru a forma un cârnat.
Țineți vârful cu o mână și rulați cârnații în folie de câteva ori.

Se taie folia film și răsucim capetele. Fierbem într-o oală apă și gătim peștii 15-20 de minute. După aceea scoatem cârnatul și îl lăsăm să stea aproximativ 5 minute. Desfășurați sau tăiați un capăt, ridicați de al doilea capăt și cârnatul va cădea singur din folie. Se servește ca aperitiv.

Gătitul se face cu dragoste și pasiune. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(scandinaviansimpleeating.com)

Cele mai citite

Related Articles