Ascultă Radio România Reșița Live

Cârnați de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare. Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Italienii susțin că la mesele săptămânale trebuie să fie de cel puțin 2-3 ori pește. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești. Și beneficiile sale trec din generație în generație.
Inima, oasele, creierul, vederea, mușchii,  totul devine mai puternic datorită  peștelui. Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Sper ca și rețeta de astăzi să o încercați și să o apreciați.
Vă propun Cârnați de pește.
Este o modalitate ușoară de a face cârnați de casă în propria bucătărie și fără să aveți ustensile și instrumente dedicate umplerii cârnaților.  Puteți găti și cârnați de carne în acest fel. Cei care apreciază carnea de pește și cârnații acest preparat este neobișnuit și gustos.

Cârnați de pește

Articol editat de Valentina Adam, 15 octombrie 2023, 10:33

În primul rând avem nevoie de:
– 500 de gr de file de pește proaspăt și fără oase. Puteți folosi păstrăv
– o ceapă medie
– 150 de ml de smântână cu minim 20% grăsime
– un ou
– sare după gust și condimente de care doriți.

Dacă luați alți pește pentru cârnați și folosiți bulion de pește în loc de smântână, preparatul este unul dietetic.
Puteți face câteva modificări la rețetă, nu doar să tocați ceapa, ci să o și fierbeți puțin cu morcovi rași și să adăugați usturoi.
Curățăm peștele, scoatem oasele și măcinăm fileurile cu ceapă, într-un blender până se omogenizează. Aceasta este prima etapă de măcinare, deci aluatul de carne nu va fi foarte omogen.
Adăugați în blender condimentele și sarea, oul bătut și mixați din nou.
În funcție de cât de uscată este carnea se adaugă smântână și se pasează din nou în blender.
Desfășurați o folie alimentară și întindeți la jumătatea ei câteva linguri generoase din aluatul de pește.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de folie și ajustați cu mâna pentru a forma un cârnat.
Țineți vârful cu o mână și rulați cârnații în folie de câteva ori.

Se taie folia film și răsucim capetele. Fierbem într-o oală apă și gătim peștii 15-20 de minute. După aceea scoatem cârnatul și îl lăsăm să stea aproximativ 5 minute. Desfășurați sau tăiați un capăt, ridicați de al doilea capăt și cârnatul va cădea singur din folie. Se servește ca aperitiv.

Gătitul se face cu dragoste și pasiune. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(scandinaviansimpleeating.com)

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 31 octombrie 2025, 08:09

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână

Ca în fiecare zi de vineri, vă aducem o rețetă inspirată din bucătăriile lumii marine, în care regăsim pești de apă dulce, sărată sau...

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 23 octombrie 2025, 06:00

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică a dulciurilor, plină de culoare, rafinament și gusturi de neuitat. Tortul rămâne, desigur,...

Pinar Tatlisi – desertul oriental care te cucerește cu aromă de trandafiri și migdale