Caponata de vinete și ardei

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Vă îmbii cu o porție de Caponata de vinete și ardei.
Se poate savura atât caldă, dar mai bună este rece ca  aperitiv  sau  garnitură. Preparatul conține culori și arome tipic mediteraneene, cu o  notă dulce-acrișoară inconfundabilă.

Ingrediente de trebuință pentru gătit:
– două vinete
– un ardei roșu
– un ardei galben
– două tije de Apio
– o ceapă
– 80 de gr de măsline fără sâmburi
– 30 de gr de capre în sare
– o lingură de nuci de pin
– două linguri de stafide
– 200 de gr de Passata de roșii
– 40 de gr de zahăr
– jumătate de pahar de oțet
– șase frunze de busuioc
– ulei de măsline extra virgin
– sare
– piper
– două pahare de vin diferit.

Rețeta de Caponata de vinete și ardei pe care o propun este una dintre numeroasele versiuni ale acestui preparat gustos, tipic sicilian. Este preparată cu legume care pot varia.

În Sicilia rețeta are multe variante. Și ca întotdeauna când vine vorba de tradiție, fiecare familie are rețeta preferată. Cu toate acestea, numitorul comun este nota dulce-acrișoară, la care nu se poate renunța și care conferă preparatului o aromă unică.

Vinetele le-am prăjit, conform tradiției siciliene, înainte de a le adaugă în tigaia în care ardeii au fost înăbușiți câteva minute. Venim cu vinetele și punem celelalte ingrediente. Sunt pași simpli pentru a obține o garnitură sau un aperitiv irezistibil.

Sfatul pe care vi-l pot da este să pregătiți caponata cu o zi înainte, pentru ca aromele să aibe timp să se amestece perfect și succesul va fi garantat. Pentru că suntem în Postul Mare putem afirma fără să greșim că este o mâncare de post, dacă renunțăm la vin.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(cucchiaio.it)

Cele mai citite

Related Articles