Budincă de orez cu spumă de ouă

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Budincă de orez cu spumă de ouă este dulcele de astăzi.
În lume, unul dintre cele mai tradiționale deserturi este budinca de orez. Dar ceea ce probabil mulți nu știu este că acest dulce a apărut pe meleagurile asiatice. Abia în secolul al XVIII-lea orezul dulce a ajuns în Europa și, mai târziu, prin portughezi și spanioli în America de Sud.

Această rețetă de budincă de orez este o versiune adaptată a celei din Peninsula Iberică. Fără a folosi lapte condensat și cu adăugarea de gălbenușuri la amestec, veți avea o budincă de orez cremoasă și foarte gustoasă, ideală pentru consumul rece.

Ingrediente necesare pentru preparare:
– un litru de lapte integral
– 120 de grame de zahăr
– o cană de orez alb
– scorțișoară măcinată
– 240 de ml de apă
– două gălbenușuri
– 3 cuișoare
– un baton de scorțișoară

Puneți laptele și zahărul într-o oală. Gătiți la foc mic doar până se încălzește, nu trebuie să fiarbă, opriți și puneți deoparte.
Într-un alt vas, amestecăți orezul și apa. Gătiți la foc mic până când cea mai mare parte apei a fost absorbită
Vă sfătuiesc să folosiți orez Arborio sau Carnaroli deoarece dau o consistență mai bună în budinca de orez.

Se amestecă gălbenușurile cu laptele pus deoparte. Se amestecă bine și se toarnă în tigaia cu orez. Se adaugă cuișoarele și batonul de scorțișoară pentru o aromă deosebită a acestei rețete de budincă de orez cu gălbenuș de ou.

Terminați de gătit orezul la foc mic pană devine cremos, aproximativ 30 minute. Din când în când se amestecă.
Opriți focul, transferați budinca de orez într-un castron, acoperiți cu folie alimentaă și dați la frigider pentru cel puțin o oră.
Se presară cu praf de scorțișoară și apoi se servește. Dacă preferați budinca de orez fierbinte, încălziți-o în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și delectați-vă.

Serviți cu poftă Budinca de orez cu gălbenuș de ou și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun
(tudoreceitas-com)

Cele mai citite

Related Articles