Ascultă Radio România Reșița Live

Budincă de orez cu spumă de ouă

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Budincă de orez cu spumă de ouă este dulcele de astăzi.
În lume, unul dintre cele mai tradiționale deserturi este budinca de orez. Dar ceea ce probabil mulți nu știu este că acest dulce a apărut pe meleagurile asiatice. Abia în secolul al XVIII-lea orezul dulce a ajuns în Europa și, mai târziu, prin portughezi și spanioli în America de Sud.

Budincă de orez cu spumă de ouă

Articol editat de Radio Resita, 29 februarie 2024, 17:22

Această rețetă de budincă de orez este o versiune adaptată a celei din Peninsula Iberică. Fără a folosi lapte condensat și cu adăugarea de gălbenușuri la amestec, veți avea o budincă de orez cremoasă și foarte gustoasă, ideală pentru consumul rece.

Ingrediente necesare pentru preparare:
– un litru de lapte integral
– 120 de grame de zahăr
– o cană de orez alb
– scorțișoară măcinată
– 240 de ml de apă
– două gălbenușuri
– 3 cuișoare
– un baton de scorțișoară

Puneți laptele și zahărul într-o oală. Gătiți la foc mic doar până se încălzește, nu trebuie să fiarbă, opriți și puneți deoparte.
Într-un alt vas, amestecăți orezul și apa. Gătiți la foc mic până când cea mai mare parte apei a fost absorbită
Vă sfătuiesc să folosiți orez Arborio sau Carnaroli deoarece dau o consistență mai bună în budinca de orez.

Se amestecă gălbenușurile cu laptele pus deoparte. Se amestecă bine și se toarnă în tigaia cu orez. Se adaugă cuișoarele și batonul de scorțișoară pentru o aromă deosebită a acestei rețete de budincă de orez cu gălbenuș de ou.

Terminați de gătit orezul la foc mic pană devine cremos, aproximativ 30 minute. Din când în când se amestecă.
Opriți focul, transferați budinca de orez într-un castron, acoperiți cu folie alimentaă și dați la frigider pentru cel puțin o oră.
Se presară cu praf de scorțișoară și apoi se servește. Dacă preferați budinca de orez fierbinte, încălziți-o în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și delectați-vă.

Serviți cu poftă Budinca de orez cu gălbenuș de ou și vă bucurați de această delicatesă, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.

Daniel Babun
(tudoreceitas-com)

Etichete:
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 martie 2025, 09:42

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză

Prânzul de duminică alături de familie este un moment special, o tradiție care aduce împreună gusturile autentice și conversațiile calde....

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac și cartof dulce, conopidă cu chorizo și migdale și plăcintă rapidă cu brânză
Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 martie 2025, 06:00

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească

Papricaș de porc cu găluște este o rețetă românească autentică, apreciată pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă. Este...

Papricaș de porc cu găluște – Rețetă tradițională românească
Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 martie 2025, 10:05

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale

Bucătăria românească este o comoară de arome și tradiții, iar duminica este momentul perfect pentru a descoperi și savura preparate...

Prânzul de duminică: Ciorbă de salată cu afumătură și omletă, pulpă de curcan la cuptor și prăjitură cu ciocolată și sos de portocale
Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 februarie 2025, 09:18

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris

Duminica este ziua în care a sta la masă cu familia se transformă într-o mică sărbătoare, în care legăturile familiale se întăresc, iar...

Prânz de duminică: supă de somon cu legume, carne cu cartofi copți în stil franțuzesc și tort cu gris
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 22 februarie 2025, 06:00

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline

Sâmbăta este ziua ideală pentru a aduce pe masă preparate sănătoase și pline de vitamine. Dacă vrei să gătești ceva ușor, rapid și...

Rețeta de Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și măsline
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 februarie 2025, 10:34

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură

Prânzul de duminică este momentul perfect pentru a aduna familia în jurul mesei, într-o atmosferă relaxantă. Iată trei rețete savuroase,...

Prânzul de duminică: supă de fasole, mușchi de vită cu varză și ruladă de ciocolată cu zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 9 februarie 2025, 10:05

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară

Prânzul de duminică este un moment special pentru multe familii, un prilej de socializare, relaxare și savurare a preparatelor preferate. O supă...

Prânzul de duminică în familie: supă de ciuperci cu legume, ceafă de porc la cuptor și deliciu turcesc cu scorțișoară
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine