Ascultă Radio România Reșița Live

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7 km nord de Veneția. Insula este o bogăție din patrimoniul Veneției. Atrage o mulțime de turiști în orice sezon prin renumele pe care și l-a format de-a lungul timpului, care constă în tradiția foarte veche, de sute de ani prin explozia de culori cu care sunt zugrăvite casele și prin aerul boem și atmosfera calmă și liniștită.
Insula nu este mare, dar are o istorie veche, existând dovezi  încă de pe vremea romanilor.
Denumirea insulei se presupune că vine de la primii locuitori din insula, familia Buriana. Bărbații se ocupau cu pescuitul, iar femeile erau pricepute în lucrarea manuală a  dantelelor, pe care le vindeau, asigurând traiul zilnic pentru familie.
Încorporat în pitorescul insulei Burano, cunoscut pentru clădirile sale colorate şi canalele fermecătoare, se află o scenă culinară la fel de vibrantă şi diversă ca şi împrejurimile sale. Unul dintre punctele de atracție ale explorării deliciilor locale din Burano este să te răsfeți cu prăjituri și dulciuri unice.
Tradițiile culinare ale Burano reflectă o istorie bogată a rețetelor de familie și a devotamentului pentru sursele locale de ingrediente. De la bucătăriile Nonnelor (bunicile) la localurile de dining moderne, mâncarea din Burano îmbrățișează căldura și tradiția locuitorilor săi. Nonnele din Burano se mândresc cu transmiterea rețetelor din generație în generație, asigurându-se că fiecare fel de mâncare păstrează aromele autentice și tehnicile rafinate în timp.

Biscuiți Bussola din Burano

Articol editat de Radio Resita, 23 decembrie 2024, 05:30 / actualizat: 23 decembrie 2024, 10:35

Biscuiți Bussola din Burano vă propun din această minunăție de insulă italiană.

Vine și sărbătoarea Crăciunului și biscuiții merg foarte bine la masă pentru copii, pentru cei ai casei și pentru invitați.

Se utilizează la preparare:
– un pachet de unt rece, tăiat în bucăți
– două căni de făină tip 650
– o jumătate de cană zahăr tos
– 4 gălbenușuri de ouă mari la temperatura camerei și ușor bătute
– o linguriță și jumătate de extract de vanilie
– o linguriță de coajă de lămâie rasă fin.

Într-un bol, amestecați făina și zahărul.
Folosiți un tăietor de patiserie sau o furculiță pentru a tăia untul în amestecul de făină până se fărâmițiază.
Într-un castron mic, amestecați gălbenușurile de ou, vanilia și coaja de lămâie. Dacă doriți puteți pune și o linguriță de scorțișoară pentru a simți mai intens aroma Crăciunului.
Adăugați gălbenușurile și amestecați până când aluatul devine întins.
Formați un cilindru lung și înfășurați-l bine în folie de plastic.
Dați la frigider pentru cel puțin o oră.

Împărțiți aluatul în jumătate, puneți o jumătate în frigider până când este folosită.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Tăiați jumătate din aluat în 8 până la 10 bucăți egale și rulați fiecare bucată. Modelați într-un S.
Pune-ți fursecurile formate pe hârtie de copt pregătită și dati-le la frigider pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180-190 de grade Celsius și coaceți fursecurile timp de 13 până la 15 minute sau până când fursecurile încep să se rumenească.
Repetați operația cu cel de-al doilea aluat din frigider.
Se răcesc complet și apoi se păstrează într-un recipient ermetic.
Poftă bună și să aveți parte de Sărbători Minunate!

Daniel Babun

vacantareusita.ro;turisteuropa.ro; italianfoodforever-com)

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta
Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 08:13

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane

Sâmbăta este ziua în care vă invităm să gătiți mai sănătos, mai echilibrat și cu mai multă inspirație din țările riverane Mării...

Mâncare sardă de tripă – gust autentic din inima Mării Mediterane
Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 31 octombrie 2025, 08:09

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână

Ca în fiecare zi de vineri, vă aducem o rețetă inspirată din bucătăriile lumii marine, în care regăsim pești de apă dulce, sărată sau...

Merluciu cu sos de muștar și capere – un preparat ușor și rafinat pentru finalul de săptămână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 30 octombrie 2025, 08:04

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică și plină de culoare a dulciurilor europene – o călătorie în universul gusturilor fine, al...

Tort Paris–Brest – prăjitură franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 29 octombrie 2025, 08:00

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu

Gutui umplute – un deliciu al bucătăriei otomane Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne delectăm cu fastuoasele și...

Gutui umplute – rețetă otomană cu arome din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 28 octombrie 2025, 07:57

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană

Marțea, vă invităm într-o călătorie culinară spre America de Nord, Centrală, de Sud și zona Caraibelor, pentru a descoperi gusturi...

Cap de porc în Pozol – o rețetă nicaraguană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 27 octombrie 2025, 07:52

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească

În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene cu savoarea cărora ne delectăm și ne bucurăm de gusturile și aromele lor. Astăzi urcăm...

Varză dulce cu carne – rețetă sârbească