Fotoreporterul reşiţean Petre Dalea – ambasadorul României pe simezele Europei

Atunci când mai multe publicaţii de profil de pe mamapond îţi promovează frumuseţile oraşului, judeţului şi ale ţării, arunci o privire şi asupra celui care realizează acele instantanee. Când constaţi că în spatele acestor imagini nu se află instituţiile statului, ci doar un pasionat de fotografie, care face totul doar din dorinţa sinceră de a promova Reşiţa, Banatul şi România, atunci îi acorzi atenţia cuvenită pentru ca gestul său să devină model de urmat de cei din jur.

După cum mărturiseşte, atracţia spre arta fotografică o are de la tatăl său, însă pasiunea adevărată a apărut pe măsură ce a realizat cât de vast şi complex este domeniul fotografic. La vremea aceea, își lua informațiile din cărţile şi revistele pe care le găsea în comerţ sau la bibliotecă, dedicate fotografiei.

A fost un autodidact convins şi şi-a îmbunătăţit tehnica şi performanţa prin foarte mult exerciţiu, de-alungul anilor pentru că domeniul său propriu-zis de activitate a fost complet altul.

De când s-a pensionat, a aprofundat şi acum se ocupă cu aproape toate genurile de fotografie, îi place însă să facă şi portrete, în special persoanelor care participă la evenimentele publice organizate în oraşul său natal, Reşiţa.

Urmăreşte munca multor alţi fotografi foarte buni din trecut şi din prezent. De la fiecare are ceva de învăţat, iar asta se simte şi în munca lui care a evoluat frumos în ultimii ani.

Şi-a dorit să promoveze Banatul şi România prin pozele sale, iar visul său a devenit realitate. Fotografiile sale au făcut deja înconjurul lumii, fiind publicate într-o mulțime de reviste, editoriale, site-uri sau emisiuni.

Astăzi îl vom descoperi pe Petre Dalea, fotograful ale cărui poze sunt apreciate peste tot în ţară şi în lume şi care l-au făcut chiar un ambasador al României pe simeze europene.

Povestea integrală a reşiţeanului pasionat de fotografie o puteţi afla sâmbătă, 29 iulie în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 3 august de la 21:15.

Sursa foto: Petre Dalea, Evan Voinea, Ioan Mato

2 COMENTARII

Comments are closed.

De același autor

Related Articles