Roșiile de munte, o afacere de succes pentru un tânăr legumicultor din Caraş-Severin

Un tânăr de 26 de ani şi-a găsit drumul in carieră, ca legumicultor, după ce a amenajat mai multe solarii într-un sat din judeţul Caraş-Severin. Toate legumele pe care le livrează sunt crescute doar cu apă şi îngrăşăminte naturale.

A început cu câteva sute de fire de roşii şi în prezent, ajutat de familie, pe lângă tomate cultivă şi castraveţi, spanac, vinete, ardei, ceapă, usturoi, varză şi toate verdeţurile necesare pentru meniurile pregătite în casă, dar spune ca la tomate se pricepe cel mai bine. Asta pentru ca le cultivă de mai bine de 8 ani.

Istoria solariilor a început în momentul în care părinţii şi bunicii săi au auzit de programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate, lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi derulat prin Direcţia Judeţeană pentru Agricultură.

Povestea tânărului legumicultor care recomandă pasiunea sa pentru viaţa la ţară tuturor tinerilor de vârsta lui care doresc să investească seriozitate şi timp în muncile câmpului o puteţi afla aici:

De același autor

Related Articles