Primul atelier recreativ de cusut din Banat, a prins viaţă la Palatul Cultural din Reşiţa. Este săptămânal şi gratuit pentru toată lumea

Meşteşugul artei cusutului exprimă liber emoţiile şi trăirile, realizându-se în acelaşi timp o apropiere a valorilor şi tradiţiilor duse mai departe de un grup inimos de femei din Reşiţa care cu Motto-ul “Află, coase şi îmbracă povestea” au pus bazele primului atelier recreativ de cusut din oraş.

Alături de Rodica Pereţeanu, Ana Birău, Ana Andrei, Nory Golovatiuc şi Daliana Crişan, câteva dintre doamnele care şi astăzi transpun în realitate îndeletnicirile de altădată ale bunicii, aveţi prilejul să aflaţi povestea ţesăturilor populare dedicate sărbătorilor de primăvară, precum: Dragobetele, Mărţişorul, Mucenicii, Babele, Ziua Cucului, Paştile, Sfântul Gheorghe şi aşa mai departe.

Întreaga poveste a primului atelier recreativ de cusut din Reşiţa o pueţi afla sâmbătă, 24 februarie 2024 în emisiunea “Oameni şi Locuri”, doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 28 februarie 2024 de la 16:15!

Cele mai citite

Related Articles