Cicloturismul cultural şi turele pe bocanc, promovate în ţară şi în lume de ambasadorul mişcării din Banat, Alexandru Borza

Utilizarea din ce în ce mai frecventă a bicicletei a condus la evoluţia acesteia de la o simplă modalitate de transport, la un mijloc de recreere şi de sport.

Pe plan european şi internaţional, mersul pe bicicletă câştigă teren, devenind un factor care contribuie la dezvoltarea turistică şi un mijloc de transport preferat pentru persoanele care doresc să exploreze o anumită zonă şi să vină în contact direct cu natura şi cu destinaţiile de vacanţă, bucurându-se de experienţele din afara zonelor supra-aglomerate.

România încă nu are cultura cicloturismului şi nici norme specifice privind acest concept, deşi foarte mulţi dintre noi aleg bicicleta ca mijloc de deplasare prin ţară sau prin lume.

Află aici poveştile turelor făcute pe cerc şi pe bocanc, istorisite de adeptul mişcării, Alexandru Borza:

Povestea integrală a reşiţeanului pasionat de cicloturismul cultural şi de turele pe bocanc o puteţi afla sâmbătă, 12 august în emisiunea “Oameni şi Locuri” doar aici pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi joi, 17 august de la 21:15.

Sursa foto: facebook Alexandru Borza

De același autor

Related Articles